DOKTOR JANKOVIĆ APELUJE: Necivilizacijski je da se neko u bolnici zarazi od nevakcinisanog zdravstvenog osoblja

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 09:33 >> 11:32

MI ćemo se truditi da održimo Klinički centar u Nišu u nekovid režimu, što je vitalno važno za pacijente, ali to će biti teško - naveo je Janković i napomenuo da se u Centar u Kruševcu slivaju pacijenti iz čitavog kraja.

ДОКТОР ЈАНКОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Нецивилизацијски је да се неко у болници зарази од невакцинисаног здравственог особља

Foto: Printscreen/RTS

Za stručnjake koji prate situaciju povećan broj pacijenata nije iznenađenje, jer se na osnovu neke vrste stihije sredinom jula to moglo i očekivati.

- Imamo teške pacijente, starije, koji zahtevaju duže lečenje, mlađi imaju uglavnom lakšu kliničku sliku, ali ima i pojedinaca u teškom stanju - rekao je Janković.

Govoreći o početku školske godine, kaže da na neki način treba motivisati i čak izvršiti pritisak na prosvetne radnike da se vakcinišu, i možda će to motivisati i roditelje da vakcinišu i decu.

Janković smatra da će Krizni štab, koji zaseda sutra, i Vlada ići u pravcu kovid propusnica.

- Nešto se mora učiniti, mislim da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima - naveo je i dodao da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Najviše vakcinisanih, bar jednom dozom vakcine protiv virusa korona, nalazi se među građanima starosti između 70 i 79 godina - 78,6 odsto.

U populaciji između 18 i 24 godine vakcinisano je 15 odsto, 33,6 odsto među građanima starosti između 25 i 49 godina, a 49,9 odsto među onima od 50 do 59 godina.

Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv virusa korona je vakcinisano 0,3 odsto.

Govoreći o motivaciji mladih, kaže da su Englezi imali velike akcije vakcinacija na stadionima velikih klubova i apelovao na mlade da ne potpadaju pod uticaje, jer trenutno u ovoj situaciji rezultat će biti samo gubitak života.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu