KRIVITI žene za pitanje nataliteta je neprimereno, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović i ukazala da niska stopa rađanja u Srbiji "nije jednokratna priča", već problem koji postoji decenijama i na kojem Vlada posvećeno radi.

Komentari (3)

Sandra

12.08.2021. 10:26

Nije problem emancipacija žena već društvena i državna pomoć deci i porodici. Kada bi žena koja je zaposlena imala garantovanu pristojnu naknadu u vreme porodiljskog odsustva (koje treba da traje najmanje godinu dana) i kada bi imala siguran smeštaj deteta u vrtić, koji bi za siromašnije porodice bio besplatan, kao i kada bi udžbenici za osnovnu školu bili besplatni, garantovano bi bilo više dece. Ovde se svakih par godina menjaju zakoni i roditelji ne znaju šta ih čeka ako se odluče za decu. Niko neće da podiže decu kao sirotinju. Prošli smo i glad i sankcije i bombardovanje i ne moraju nove generacije da doživljavaju siromaštvo i bedu.

djodja13

12.08.2021. 10:51

I do sada je bilo bla,bla a od sada i više.Neka objasni koliko to žene u Beogradu nisu ravnopravne sa muškarcima,nek objasni zbog čega neće da se "dokažu" da mogu da se ostvare kao majke,zbog čega imovinski dobro stojeći brakovi (a i žene) ne žele više od jednog detea,pa i manje,(osim ako ne smatraju da je seks sirotinjska zabava).Gospodjo Mihajlović žene su preravnopravne ali su lenje i ne žele obaveze,najlakše je leći u krevet a šta posle.Čeka se Novi Zeland da reši pitanje inkubatora (materice) pa valjda će žene tada biti ravnopravne ako ništa valjda će se tako bar osećati.