LAZANSKI IMAO ARHIVU JAČU OD PENTAGONA: Srbija je izgubila velikog čoveka (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2021. u 10:40

AMBASADOR Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski sahranjen je juče na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

ЛАЗАНСКИ ИМАО АРХИВУ ЈАЧУ ОД ПЕНТАГОНА: Србија је изгубила великог човека (ВИДЕО)

Foto: Printskrin RTS

Kako potpukovnik bivše kontraobaveštajne službe Ljuban Karan ističe, smrt Miroslava Lazanskog je veliki gubitak za Srbiju, dodajući da je Lazanskog upoznao jako davno, dok je bio mlad, a opet izuzetno uspešan i primećen novinar.

- Upoznao sam ga kada su se u JNA dešavale afere "labrador" i "Opera". Tada sam video njegovu širinu u opštem znanju, pre svega vojnom znanju. On je postao respektivan za svakog oficira u njegovoj struci. Mogao je da arazgovara sa tenkistom, raketašom, svim oficirima u vojsci - priseća se Karan.

Kako dodaje, Lazanski je sve znao u prst, a kako se priseća, jednom prilikom mu je rekao da je njegova arhiva jača od Pentagona.

- Sve ovo me je preseklo, sve nas... - priča Karan.

Kako dodaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sve o njemu rekao u jednoj rečenici, a to je da je Srbija izgubila velikog čoveka.

- On je, što se tiče vojske, bio za tri koplja iznad svih. Ne samo kod nas, nego i u inostranstvu. Ne znam da li ga je iko odbio za intervju. On je bio hrabar, nije se ustručavao da ide na ratišta, na prvu liniju, na mesta gde je morao da nosi i šlem... Svi su ga znali, cenili. Njegovo znanje, upornost, iskustvo, kod njega se sve sklopilo u jednom čoveku, a to je, pre svega ogroman rad na sebi - nastavljao je Karan.

Narodni poslanik Đorđe Milićević takođe dodaje da je smrt Lazanskog veliki gubitak za Srbiju, novinarstvo, srpsku diplomatiju.

- To je čovek koji je bio veliki šmeker u drštvu. Pun humora, uvek za šalu, mogli ste sa njim da razgovarate o svim temama - prisećao se Milićević.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!