SADA PRELAZI KO ŽELI: Rešen višegodišnji problem mosta kralja Aleksandra na Drini kod Malog Zvornika (FOTO)

V. M.

02. 08. 2021. u 22:31

OD pre nekoliko dana most kralja Aleksandra Prvog Oslobodioca na Drini, između Zvornika i Malog Zvornika, peške može da prelazi - ko želi.

САДА ПРЕЛАЗИ КО ЖЕЛИ: Решен вишегодишњи проблем моста краља Александра на Дрини код Малог Зворника (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Naime, ćupriju koju je srpski monarh podigao nedaleko od njegovog podzemnog skloništa, urađenu za potrene Vrhovne komande Vojske Kraljevine Jugoslavije, mogli su da prelaze samo žitelji malozvorničke i zvorničke opštine.

Jer zog nemara nekadašnjih predstavnika vlasti u Srbiji, pre deceniju i po potpisan je ugovor između dve države, kojim je bilo ograničeno ko može da koristi most.

Tako je bilo i posle kompletne rekonstrukcije mosta koju je država Srbija platila pola miliona evra.

A onda je nedavno ovde boravio predsednik Vučić koji je tada saznao za problem ograničenog kretanja ljudi preko mosta. I od pre nekoliko dana, posle potpisivanja novih ugovora uzmeđu Srbije i BiH, problem je rešen.

Sada svi koji žele mogu da pređu most kralja Aleksandra Prvog Oslobodioca i ne moraju da idu na karakajski, što je bar 10 kilometara dalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)