KORONA BROJKE USKORO SKAČU: Profesor Kočović izneo novu prognozu i upozorio građane

Novosti online

18. 07. 2021. u 08:55

PREFESOR Petar Kočović rekao je da je Srbija i dalje u "zelenoj" zoni kada je u pitanju porast broja novozaraženih korona virusom.

КОРОНА БРОЈКЕ УСКОРО СКАЧУ: Професор Кочовић изнео нову прогнозу и упозорио грађане

Foto: Jutjub/Printskrin

Vakcinacija se odvija nešto sporije, a nepridržavanje mera može dovesti do većeg skoka, upozorio je on. Rekao je i da se za sada Srbija kreće u bezbednom okviru trendova rasta ali da situacija za nedelju dana može da bude drugačija.

- Broj imunizovanih drugom dozom je oko 36 odsto, ovo nije loše a broj zaraženih po tom koeficijentu pada relativno nisko. Mi smo još uvek dobri, lagano raste, u martu smo bili jako loši ali sada to polako, polako raste. Još uvek smo u dobroj zoni. Za sedam dana ćemo pričati drukčije jer svi znamo da se mere ne poštuju- rekao je on.

Prethodnih 17 dana raste broj zaraženih, rekao je profesor Kočović, i to nije situacija samo kod nas.

- Brojke rastu i u Britaniji, Izraelu gde je 60 odsto ljudi vakcinisano drugom dozom, Grčkoj... Dosta se putuje i transmisija se vrši putovanjem i cirkulacijom. Cirkulacija je zaražavanje kada ne znamo da smo zaraženi, dođemo kod nekoga u goste i sve ukućane zarazimo, i onda se oni razmile i dalje zaražavaju. A transmisija je kada putujemo i dalje širimo virus ili ga dobijamo u toku putovanja- rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!