STIŽE NAM NOVI "PAKLENI" TALAS: Vremenska prognoza za naredne dane - na snazi narandžasti meteoalarm! (FOTO)

Novosti online

05. 07. 2021. u 19:31

NAJNOVIJA vremenska prognoza nam predviđa novi toplotni talas, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

СТИЖЕ НАМ НОВИ ПАКЛЕНИ ТАЛАС: Временска прогноза за наредне дане - на снази наранџасти метеоаларм! (ФОТО)

Foto: Depositphotos/RHMZ/Printscreen

– Od srede do petka biće sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih – stoji u najavi na sajtu ovog Zavoda.

Vremenska prognoza za naredna tri dana uključuje i potencijalno opasno vreme. Danas je na području zapadne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na KiM, na snazi žuti meteoalarm. Na tom području se očekuju grmljavine, osim u istočnoj Srbiji, gde će temperature biti izuzetno visoke.

Ostatak Srbije danas je u zelenoj zoni.

Vremenska prognoza za sutra

RHMZ-ova vremenska prognoza za sutra nam predviđa visoke temperature i žuti meteoalarm, dok će u sredu 7. jula na snazi biti narandžasti.

Vremenska prognoza/Foto: RHMZ/Printscreen

Kako navodi RHMZ, narandžasti alarm znači da je “vreme opasno”.

– Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – predviđa vremenska prognoza na sajtu Zavoda.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)