EVO KADA STIŽE KRATKOTRAJNO OSVEŽENJE: Meteorolog Todorović otkriva u kojim delovima Srbije se mogu očekivati pljuskovi

Novosti online

22. 06. 2021. u 14:28

NAKON paklenih vrućina koje nas očekuju narednih dana, u petak i subotu će doći do osveženja i pada temperature.

ЕВО КАДА СТИЖЕ КРАТКОТРАЈНО ОСВЕЖЕЊЕ: Метеоролог Тодоровић открива у којим деловима Србије се могу очекивати пљускови

Foto: Printscreen/Windy

Za očekivati je da će se to, kaže meteorolog Nedeljko Todorović, prvo dogoditi u Vojvodini gde su u pojedinim delovima mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

- U petak nam sredinom dana i u popodnevnim časovima stiže osveženje u Vojvodini. Tu prvo može doći do lokalnih pljuskova i grmljavina, a u noći između petka i subote lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući i u ostalim delovima Srbije. U ovim letnjim uslovima, kada god ima grmljavine, negde uvek ima i grada. Samo je pitanje da li će ga biti u manjoj ili većoj meri - kaže Todorović i dodaje da je nemoguće unapred predvideti gde će doći do pojave grada:

- U svakom slučaju to su male uske zone, a šteta od grada je mnogo manja u odnosu na sušu.

Todorović ipak dodaje da se u petak i subotu ne očekuju izražene nepogode, već uglavnom uobičajeni letnji pljuskovi sa grmljavinom.

- Maksimalne vrednosti temperature će u subotu i nedelju pasti za pet do osam stepeni, odnosno temperatura će iznositi oko 30 stepena. Međutim, nakon toga ponovo možemo očekivati porast, ali temeparture neće biti toliko visoke kao sada u četvrtak kada se očekuje pik. Maksimalne vrednosti će poslednjih dana juna dostići opet 35, 36 stepena, ali početkom jula nas čeka ponovo osveženje, pljuskovi i grmljavina.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!