JEDE PLJESKAVICU I VOZI LAKTOVIMA: Čak 250 vozača javnog gradskog prevoza kažnjeno zbog kršenja propisa

S. B. MILOŠEVIĆ

05. 06. 2021. u 12:10

KAZNE zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje ovih dana dobiće oko 250 vozača autobusa, većinom javnog gradskog prevoza.

ЈЕДЕ ПЉЕСКАВИЦУ И ВОЗИ ЛАКТОВИМА: Чак 250 возача јавног градског превоза кажњено због кршења прописа

Foto N. Fifić

Kamere koje su prethodnih meseci postavljene širom grada, snimile su prekršaje gradskih šofera. Kako kažu u MUP, video-nadzor pribeležio je i trenutak kada jedan vozač laktovima pridržava volan jer u jednoj ruci drži telefon, a u drugoj pljeskavicu!

Svakodnevne prijave građana MUP i Sekretarijatu za javni prevoz, pa i video-snimci koje su sugrađani kačili na društvene mreže, naterale su policiju da češće kontroliše prestoničke šofere.

- Pomoću video-nadzora dokumentovano je 250 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona vozača tokom vožnje. Svima su u prethodnih nekoliko dana na kućne adrese dostavljeni prekršajni nalozi sa pozivom - kažu u Saobraćajnoj policiji za RTS.

Prema podacima, u prethodnih pet godina autobusi su učestvovali u 11.500 saobraćajnih udesa. Stradalo je 146 ljudi, a 6.350 osoba je povređeno. Oko 70 odsto udesa dogodilo se na području Beograda.

- Retki su vozači koji nose "blutut slušalice", mada ih ima. Ipak je više onih koji koriste telefon dok voze krcate autobuse i još se ljute kada im putnici skrenu pažnju na to. I nije problem da popričaju minut, dva. Čak nekada i moraju da jave nešto dispečaru, ali ima onih koji listaju društvene mreže dok su za volanom - navodi sugrađanka Slavka T.

Oni koji su i više od osam sati za volanom, imaju svoju stranu priče. Na fejbuk-grupi vozači tvrde da nemaju vremena ni da se odmore, odu do toaleta, jer moraju da stignu turažu, a o jelu da i ne govore. Zato često jedu u toku vožnje.

U svakom slučaju, ispaštaju putnici jer u tim trenucima vozač upravlja vozilom usporeno, bez ikakve žurbe.

STRADAJU PEŠACI

U prva tri meseca ove godine u Srbiji poginule su 84 osobe, a povređeno 3.881. Među poginulima u saobraćaju je 40 vozača, 38 pešaka i šest putnika. Za četvrtinu manje je poginulih lica u saobraćaju van naselja, dok je za 15 posto više poginulih pešaka nego u istom periodu 2020. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (10)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)