KAKO NA LETOVANJE U TURSKU? Dovoljna je vakcina, ali traže još jedan važan dokument

A. M.

26. 05. 2021. u 08:18

POPUT Grčke i Turska je dozvolila srpskim turistima da dolaze u ovu zemlju bez PCR, već sa potvrdom o vakcinaciji.

КАКО НА ЛЕТОВАЊЕ У ТУРСКУ? Довољна је вакцина, али траже још један важан документ

Foto: A. M.

Potvrda može da bude onlajn i da se nosi u telefonu ili odštampana, jer je samo potrebno imati jasan QR kod.

Međutim, ova zemlja kao i Grčka traži da turisti 72 sata pre puta onlajn popune PU dokument. Turisti na engleskom odgovaraju na 10 pitanja, a "najteže" je poslednje - adresa. Oni koji napišu svoju adresu pogrešiće, pošto je potrebno upisati tačan naziv hotela.

Prva grupa turista putuje u Tursku u subotu, a u Antaliju je danas krenula grupa novinara koja će proveriti da li je ova zemlja spremna da primi naš turiste.

Pored "zelenog pasoša" o vakcinaciji koji izdaje naša Euprava i PU formulara koji se popunjava onlajn, potrebno je poneti i "Kovid osiguranje" koje košta skoro kao i obično putno zdravstveno osiguranje koje su naši turisti godinama kupovali. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024