SNIŽAVA PRITISAK, JAČA IMUNITET: Sok od celera čisti organizam, ali je bitno kako i kada da ga pijete

V. N.

13. 02. 2022. u 18:40

SOK od stabiljki celera postao je globalni hit zbog svog efektivnog učinka na zdravlje.

СНИЖАВА ПРИТИСАК, ЈАЧА ИМУНИТЕТ: Сок од целера чисти организам, али је битно како и када да га пијете

Foto Shutterstock

Prirodni natrijum iz ovog soka "lepi se" na loše i toksične soli iz hrane koja nije najzdravija i na taj način ih izvlači iz tela. Ovaj natrijum ujedno stabilizuje pritisak i dovodi organizam u stanje najoptimalnije hidriranosti.

Da bi delovao što efikasnije, najbolje je da se pije ujutru na prazan želudac ili nakon popijene vode sa limunom. Posle toga, ne bi trebalo ništa da se jede ni pije 15 minuta do pola sata. U slučaju da ne možete sok da popijete ujutru, popijte ga bilo kada pola sata pre jela ili sat vremena nakon obroka.

Ukoliko niste u prilici da sok popijete odmah nakon što ste ga napravili i ako je zamrzavanje jedina opcija da biste ga popili, i to je u redu. Ovo je svakako krajnja opcija, koja ne bi trebalo da pređe u praksu. Sveže isceđen sok od celera je najkvalitetniji i najefektniji.

Foto Shutterstock

Za one kojima je sok od celera prejakog ukusa, savet je da dodaju krastavac ili jabuku, takođe izblendirane. Obavezno ukolnite lišće sa stabiljki celera, jer ono može da pojača gorčinu soka. Kada počnete da se navikavate na ukus, smanjite dodavanje krastavca ili jabuke i polako pređite na čist celer, jer je takav najefektniji.

Dnevno se savetuje ispijanje pola litra soka. Ako vam je to previše, počnite sa pola šolje, pa postepeno povećavajte količinu.

Kroz gazu

DA BI pripremili sok, propustite stabljike celera kroz sokovnik. Ukoliko ga pripremate u blenderu, dobijenu masu procedite kroz gazu, da dobijete samo sok.

BONUS VIDEO - UKUSNI KAVIJAR: U svetu je jelo bogatih, a u Srbiji su ga nekada jeli masovno i zvali "riblji ajvar"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!