BRUKA U CRNOJ GORI: "Rezolucija o genocidu u Srebrenci" na dnevnom redu u Skupštini (FOTO)

V.K.

11. 05. 2021. u 15:54

ERVIN Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke, predložio je da se dnevni red dopuni "Rezolucijom o genocidu u Srebrenci", što su poslanici Skupštine Crne Gore usvojili.

БРУКА У ЦРНОЈ ГОРИ: Резолуција о геноциду у Сребренци на дневном реду у Скупштини (ФОТО)

Foto: Arhiva

Za taj predlog glasala su 42 poslanika, 15 je bilo protiv, dok je 21 poslanik bio uzdržan.

- Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region - kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.

Foto: Printskrin

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

ban Kulin

11.05.2021. 17:04

Suočavanje sa prošlošću treba da obuhvati i muslimanske zločine i genocide nad Srbima i drugim hrišćanima sa ovih prostora u vreme mračne islamske okupacije koja je trajala nekoliko vekova, kao i u kasnijem periodu, danak u krvi, nasilna islamizacija, čitlučenje, kulučenje, harač, ušur, džizija, proterivanja, zastrašivanja, etnička čišćenja, rušenja, silovanja, paljenja, ubistva, masakri i genocidi samo su neki od najbrutalnijih zločina koje su nad Srbima i drugim nemuslimanima sa ovih prostora sprovodili islamski okupatori i lokalni muslimani, poput Aganlije, Kučuk Alije, Mule Jusufa, Mehmed age Fočiće, Mehmed beg Kulenovića, Mehmed beg Vidajića, Hadži Mustaj beg Čavića, Sulejman paše Skopljaka, Ali age Rizvanbegovića, Smail age Čengića, pa preko brojnih drugih janjičara, askera i šehida sve do muslimansko-ustaškoh milicija, Handžar divizije, armije BiH i Alijinih Al-Mudžahedina.