NAJČEŠĆE SE KRŠI POLICIJSKI ČAS: Od početka sprovođenja mera za suzbijanje kovida prijave protiv 3.787 građana

I. D. S.

27. 04. 2021. u 06:34

POLICIJA je od početka sprovođenja mera za suzbijanje kovid-infekcije podnela 2.435 krivičnih prijava protiv 3.787 osoba, zbog sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

НАЈЧЕШЋЕ СЕ КРШИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Од почетка спровођења мера за сузбијање ковида пријаве против 3.787 грађана

Foto Uprava policije

Zbog organizovanja žurki unutar lokala, u subotu veče ispražnjena su četiri ugostiteljska objekta.

Iz Uprave policije kažu da je najčešće kršena zabrana izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, gde je krivično procesuirano 1.756 građana. Zbog kršenja mere samoizolacije podnete su krivične prijave protiv 115 ljudi.

- Zbog kršenja mere zabrane rada određenih objekata i nepridržavanja mere zatvaranja određenih objekata policija je podnela krivične prijave protiv 186 osoba - kazali su iz policije. Zbog kršenja mere zabrane okupljanja u objektima stanovanja osobama koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, procesuirane su 353 osobe. Mere su se najviše kršile u Podgorici, zatim u Nikšiću, Baru i u Herceg Novom.

Kako poručuje dr Marija Božović, epidemiološkinja iz Instituta za javo zdravlje, epidemiološka situacija jeste bolja, ali nije vreme za opuštanje. Ona smatra da treba biti na oprezu, jer uvek može da dođe do brzog preokreta i zato apeluje da se građani pridržavaju preventivnih mera, ali i da se vakcinišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!