GOVOR MRŽNJE UPEREN NA ŽENE: Medijski linč troje ministara u Vladi Crne Gore na društvenim mrežama

V. KADIĆ

21. 04. 2021. u 09:11

TROJE ministara u Vladi Crne Gore, Vesna Bratić, Jelena Borovinić Bojović i Vladimir Leposavić, samo zato što su nacionalni Srbi našli su se na udaru suverenističkih grupa na društvenim mrežama, patriota i takozvanih komita. Otišlo se toliko daleko da su zbog govora mržnje i pretnji nadležni procenili da im je lična bezbednost ugrožena pa su im pojačali zaštitu.

ГОВОР МРЖЊЕ УПЕРЕН НА ЖЕНЕ: Медијски линч троје министара у Влади Црне Горе на друштвеним мрежама

Foto: Skupština Crne Gore

- Cela Vlada diže glas u znak podrške ministarki Bratić. Patriotizam i briga za narod i državu pokazuju se dobrim delima, a ne rečima nasilja i uvredama. Sigurni smo da su ovakvi pojedinci retki izuzeci u našem društvu, ali javnost ne sme biti nema na njihova nedela - navode na Tviteru iz Vlade Crne Gore.

Reagovao je i premijer Zdravko Krivokapić:

- Vesna Bratić je hrabrija nego što to pojedinci koji pokušavaju da je ponize, uplaše ili omalovaže misle. Ona nije neko koga će takvi zaplašiti. Ponosan sam što čini naš tim - poručio je Krivokapić.

Policija je krajem decembra prošle godine, zbog ugrožavanja sigurnosti Bratićeve, uhapsila I. D. (49) iz Podgorice, koji je ometao kretanje službenog vozila Ministarstva prosvete, kulture, nauke i sporta. Ministarka je tada kazala da se oseća ugroženo, nakon čega je dobila policijsku zaštitu. Ona je, međutim, i dalje izložena javnim pozivima na linč, sramnim karikaturama, pretnjama na društvenim mrežama. Nedavno joj je čak i batinama zapretila izvesna Katarina Mrvaljević. Ona je, između ostalog napisala da će "milovati" ministarku da oseti "DNK vero Montenegro", a zatim da izrecituje pesmu - šaka, nos, patos!

Poslanica Nove srpske demokratije (DF), Simonida Kordić, kaže za "Novosti" da je, nažalost, govor političke mržnje postao standard političkog govora u Crnoj Gori.

- To traje već decenijama jer je autoritarna vlast DPS-a držala svoje birače na okupu po starom receptu - stvaranja straha od fiktivnog zajedničkog neprijatelja. To su po scenariju DPS gotovo po pravili bili Srbi, odnosno Srbija - kaže Kordić.- U poslednje vreme dominantan je govor mržnje uperen prema ženama. U zadnjih 30 godina DPS je uspeo ozbiljno da uruši sve one vrednosti na kojima je Crna Gora uspela da opstane kao zdravo društvo. DPS je raskrstio sa svakom vertikalom kulturološkom, moralnom, vrednosnom koja je u Crnoj Gori postojala. I upravo na uništenju tih vertikala oni su ponudili novi sistem vrednosti - sve što valja ima novčani izraz, i lako se može prebrojati. Onaj koji ima najviše novca taj je lepši i pametniji.

I ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović prijavila je policiji da joj je na privatnu mejl adresu stigla poruka preteće sadržine.

- Ti ćeš biti prva koju ću posetiti. Moraćeš platiti - navodi se u poruci u kojoj se pominju njena deca i otac!

CG JE SLIKA DPS

SVAKO ko sebe deklariše kao patriotu, a služi se govorom mržnje upravo radi protiv svoje države. Niko neće tome aplaudirati. Slika o Crnoj Gori je onakva kavu je mi stvaramo. Ovo što se danas šalje iz Crne Gore je slika koju je DPS ostavio za sobom - kategorična je Simonida Kordić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)