"ZATO ŠTO SMO TI VEROVALI SLEPO..." Ni pljusak nije sprečio Nikšićane, narod na ulicama protiv Krivokapića

V. K.

06. 04. 2021. u 23:30

NIKŠIĆANI su i večeras izašli na ulice da protestuju protiv odluke premijera Zdravka Krivokapića, koji je uručio ostavku ministru pravde Vladimiru Leposaviću.

ЗАТО ШТО СМО ТИ ВЕРОВАЛИ СЛЕПО... Ни пљусак није спречио Никшићане, народ на улицама против Кривокапића

Foto: V. K.

Ni jak pljusak nije sprečio Nikšićane, pa su tako dok je kiša padala šetali sa bakljama i transparentima, uzvikujući: "Kosovo je Srbija", i "Nije bilo genocida".

Njihovo razočaranje u Krivokapića možda najbolje opisuju stihovi Dragane Mirković, koji su ispisani na jednom transparentu:

"Zato što smo ti verovali slepo, da si najbolji lagao si lepo, zato što su ti ambasade preče, padaš premijeru jedno veče!"

Podsećamo, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanju bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

Foto: V. K.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

- Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi - izjavio je ministar Leposavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)