RAKOČEVIĆ POSLAO PISMO AMBASADORU NEMAČKE: Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da pričate o genocidu

V. K.

29. 03. 2021. u 20:36

POVODOM najnovijih dešavanja oko „slučaja Srebrenica“ u Crnoj Gori, novinar Donko Rakočević uputio je tim povodom otvoreno pismo nemačkom ambasadoru u Crnoj Gori dr Robertu Veberu.

РАКОЧЕВИЋ ПОСЛАО ПИСМО АМБАСАДОРУ НЕМАЧКЕ: Ви сте последњи који имате морално право да причате о геноциду

Foto: V. K.

- Gotovo svakodnevno podsećate srpski narod da treba da prizna „genocid“ u Srebrenici, a Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da to radite, jer su pripadnici Vašeg naroda, u 20. veku, izvršili čak tri genocida nad Srbima, u kojima je stradalo preko tri miliona nevinih ljudi. Često se iznosi podatak sa Mirovne konferencije u Versaju 1919. godine, da je Kraljevina Srbija imala 1.250.000 žrtava, a da to predstavlja 28 odsto stanovništva koje je imala pre rata. Nažalost, čak ni taj stravičan podatak nije suštinski tačan, realni procenat stradalih je mnogo veći. Tokom Drugog svetskog rata izvršen je drugi nemački genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je ubijeno najmanje 1.200.000 (milion i dvesto hiljada) Srba, među njima i streljani đaci u Kragujevcu. Vaša zemlja je bila među učesnicima NATO agresije na moju zemlju, 1999. godine, pod sramotnim nazivom „Milosrdni anđeo“, u kojoj je stradalo preko dvje hiljade civila, među kojima i troje dece iz moje Murine. Da li ste bili u Murinu da se poklonite žrtvama Vašeg zločina nad mojim narodom? Da ste civilizovan i human čovek to bi bio prvi Vaš potez po dolasku u Crnu Goru! To što se politički instrumentalizovan Haški sud nije bavio genocidom nad mojim narodom valjda Vas ne sprečava da priznate trostruki genicid nad mojim narodom, ako ste pri čistoj svesti i savesti - napisao je Rakočević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Miro Markovic

29.03.2021. 21:23

Господине Донко Ракочевићз, скидам капу и клањам Ти се на лепо написаном отвореном писма немачком амбасадору у Црној Гори.Одрастао сам недалеко од масовних гробова од преко 7)седам хињада) невиних крагујевачанан који си невини поубијани 21. октобра 1941 у Крагујевцу ос стране Хителерових Немаца укључујуци све мушке ђаке из Крагујевачке гимнанизе, које су заједно са њиховим професорима крвнички поубијали само зато што су Срби и што се опирали намачкој другој окупацији Другог светског рата. Као да Немацима није све то довољно па су се вратили токо пролећа 1999.али из ваздуха, када су на привемено окуипирали нашу свету замњу на Косову и Метохији.

Dragan

30.03.2021. 03:40

Потомци фашиста, потомци робовласника, колонизатора, потомци оних који су полчинили највеће геноциде у историји човечанства ће спочитавати измишљени геноцид а ћуттати и непризнавати властите геноциде, које и данас чионе другачијим средствима него у прошлости

Nikola

30.03.2021. 09:59

Svaka čast! Stalno, konstantno, bez prestanka u što vecem broju i javno i lično svim zločinačkim zemljama i njihovim prestavnicima treba ovakva pisma slati. Obelezavati te zločine ispred njihovih ambasad. Da znaju da nismo zaboravili i da necemo oprostiti. Da znaj da znamo ko su i šta su i kakve i dans imaju namere sa nama. Mada svi znamo da ih bas briga ali bar da im ne bude ugodan boravak.

dusan

30.03.2021. 15:15

Svaka cast gospodine Rakocevicu.Ali u svoj toj istini koju ste mu predocili jedini je problem sto ga istina uopste ne pogadja.Zna on sve vrlo dobro koliko njegovi sunarodnici cinili genocida nad Srbima,i ubedjen sam da bi bio zadovoljan da se tako nesto opet ponovi.To su takav narod,i gotovo ceo zapad je takav.

vera

30.03.2021. 18:36

Dodala bih da je Nemački projekat etničko čišćenje Srba iz Krajine što je Tuđman u "brijonskom transkriptu" i priznao. Hrvati su izvršioci uz pomoć NATO avijacije i " penzionisanih" američkih oficira. i otima Nemački je prijekat i otimanje Kosova i Metohije. Nemačke obaveštajne službe su pripremale teroriste OVK. Amerikanci su se uključili kad su Nemci pripremili teren. Izgleda da se zaboravila lažna obaveštenja ministra rata Nemačke Rudolfa ŠARPINGA da su Srbi na stadionu u Prištini osnovali konclogor i izmišljeni plan "POTKOVICA" !!!