RAKOČEVIĆ POSLAO PISMO AMBASADORU NEMAČKE: Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da pričate o genocidu

V. K.

29. 03. 2021. u 20:36

POVODOM najnovijih dešavanja oko „slučaja Srebrenica“ u Crnoj Gori, novinar Donko Rakočević uputio je tim povodom otvoreno pismo nemačkom ambasadoru u Crnoj Gori dr Robertu Veberu.

РАКОЧЕВИЋ ПОСЛАО ПИСМО АМБАСАДОРУ НЕМАЧКЕ: Ви сте последњи који имате морално право да причате о геноциду

Foto: V. K.

- Gotovo svakodnevno podsećate srpski narod da treba da prizna „genocid“ u Srebrenici, a Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da to radite, jer su pripadnici Vašeg naroda, u 20. veku, izvršili čak tri genocida nad Srbima, u kojima je stradalo preko tri miliona nevinih ljudi. Često se iznosi podatak sa Mirovne konferencije u Versaju 1919. godine, da je Kraljevina Srbija imala 1.250.000 žrtava, a da to predstavlja 28 odsto stanovništva koje je imala pre rata. Nažalost, čak ni taj stravičan podatak nije suštinski tačan, realni procenat stradalih je mnogo veći. Tokom Drugog svetskog rata izvršen je drugi nemački genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je ubijeno najmanje 1.200.000 (milion i dvesto hiljada) Srba, među njima i streljani đaci u Kragujevcu. Vaša zemlja je bila među učesnicima NATO agresije na moju zemlju, 1999. godine, pod sramotnim nazivom „Milosrdni anđeo“, u kojoj je stradalo preko dvje hiljade civila, među kojima i troje dece iz moje Murine. Da li ste bili u Murinu da se poklonite žrtvama Vašeg zločina nad mojim narodom? Da ste civilizovan i human čovek to bi bio prvi Vaš potez po dolasku u Crnu Goru! To što se politički instrumentalizovan Haški sud nije bavio genocidom nad mojim narodom valjda Vas ne sprečava da priznate trostruki genicid nad mojim narodom, ako ste pri čistoj svesti i savesti - napisao je Rakočević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)