DAN ŽALOSTI U HERCEG NOVOM: Sećanje na preminule od korone i vakcinacija

V. Vujnović

21. 03. 2021. u 15:27

U ZNAK sećanja na sve žrtve korona virusa i godišnjicu od smrti prve osobe u Herceg Novom, ponedeljak, 22. mart proglašen je prema odluci predsednika opštine Stevana Katića za Dan žalosti.

ДАН ЖАЛОСТИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Сећање на преминуле од короне и вакцинација

Foto: V. Vujnović

Epidemiološka siguacija u gradu je neznatno bolja nego u prethodnom periodu kada je dnevno bilo između 30 i 40 inficiranih. U hercegnovskom Domu zdravlja počela je vakcinacija a protiv Kovida 19 vakcinisani su prvo medicinski radnici potom i 225 meštana starijih od 80 godina. Prema rečima vd direktora, dr Gorana Komara za imunizaciju se prijavilo 305 Novljana te starosne dobi.

- Vakcinisani su kineskom vakcinom i proces će biti nastavljen u ponedeljak, 22.marta, kazao je dr Komar.

Foto: V. Vujnović

Među preminulima od korone je i nekoliko uglednih Novljana iz sveta umetnosti. Njima i njihovim kolegama preminulim u kratkom periodu Novljani su na specifičan način odali posebno priznanje. Sa hercegnovske kulturne scene otišli su Zoran Živković, producent, pouzdana karika u organizaciji skoro svih novskih festivala, tiha, nežna ali snažne reči pesnikinja Vinka Perišić i Dragoljub Đuričić čije su bubnjeve na šest hiljada koncerata slušali širom sveta. Pre njih napustili su nas istrajni zaljubljenici u Hercegnovsko pozorište, jedan majstor scenografije, maski i kostima, drugi majstor svetla i muzike Živko Peulić Kvale i Pero Dubanek, a pre njih i svetski poznata dirigentkinja, rođena Novljanka Dara Matić Marović. U znak trajnog sećanja u ime svih građana Herceg Novog postavljeni su na glavnom gradskom trgu panoi sa njihovim fotografijama i jednostavnom porukom Hvala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri