AFERA "RESPIRATOR" TRESE CRNU GORU: Od 33, čak 23 nisu upotrebljiva

V. K.

18. 03. 2021. u 19:32

MINISTAR zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović saopštila je da očekuje da će se policija i tužilaštvo pozabaviti spornom trgovinom respiratora iz marta prošle godine, kada je kupljen 31 aparat, od čega 23 ne rade!

АФЕРА РЕСПИРАТОР ТРЕСЕ ЦРНУ ГОРУ: Од 33, чак 23 нису употребљива

Jelena Borovinić Bojović / Foto MCP

- Sigurna sam da će policija i tužilaštvo raditi svoj posao - kazala je novinarima Borovinić Bojović. - Ne rade dva u nikšićkoj bolnici, dva u Kotoru, jedan u Baru. Svaki od aparata je plaćen oko 20.000 evra. Tražila sam dokumentaciju u Ministarstvu zdravlja, ali sam našla samo deo. Od Vlade sam dobila svu dokumentaciju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti. Ja nisam ni sudija ni policajac, ne mogu se time baviti, ali u oči upada to što nema ni ugovora ni garancije za ovu trgovinu.

Ministar je saopštila da u dokumentaciji nema podataka da su respiratori 2015. i 2016. godište.

- Ne poklapaju se podaci iz fakture i onoga što je stiglo. Telefonskim putem je ugovorena trgovina 33 respiratora, od čega 23 nisu upotrebljiva. Od 17 respiratora, 12 je poslato preko Glosarija na popravku. Vraćeni su neispravni. Ostaje pitanje šta ćemo sada sa njima - kazala je Borovinić Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri