SKRNAVLJENJE SVEGA SRPSKOG NE PRESTAJE: U Budvi oskrnavljena 90 godina stara spomen ploča posvećena srpskoj vojsci

V.K.

04. 03. 2021. u 15:15

СКРНАВЉЕЊЕ СВЕГА СРПСКОГ НЕ ПРЕСТАЈЕ: У Будви оскрнављена 90 година стара спомен плоча посвећена српској војсци

Foto: V.K.

ALEKSANDAR Saša Franeta, predsednik Izvršnog odbora Prava Budva saopštio je da je oskrnavljena spomen ploča postavljena 1931. godine na kojoj piše: „Na uspomenu dolaska hrabre pobedonosne srpske vojske koja posle junačkih pobeda oslobađa Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva“.

- Snage koje propagiraju negiranje jasno dokazive istorije i činjenica danas predstavlja mali procenat sugrađana, koji nam svakodnevno pokazuju šta bi se desilo da je kojim slučajem rezultat avgustovskih izbora bio drugačiji. 

Oštro osuđujemo skrnavljenje kulturno-istorijskih spomenika bilo gde na teritoriji naše države. Ovo čemu prisustvujemo je čin primitivizma, nekulture i neobrazovanosti.

Tražimo da se počinioci otkriju, ne toliko zbog zakonskog sankcionisanja, već samo želimo da saznamo ko se od naših sugrađana drznuo počiniti ovo nedelo.

Sigurni smo da će obrukati svoje pretke, jer nema bratstva u ovom kraju koje nije doprinelo pobedi i oslobođenju Budve zajedno sa srpskom vojskom te 1918. godine.  Većinsku Budvu, naše časne sugrađane, pozivamo na dostojanstvenu reakciju i ponašanje. Ovih dana se vodi bitka između dve Crne Gore i sigurni smo da ćemo dostojanstvom, kulturom i mudrošću pobediti ostatke nečasne Crne Gore, poručio je Franeta.

U međuvremenu grupa građana uklonila je farbu sa spomen ploče na ulazu  u budvanski Stari grad.

Aleksandar Saša Franeta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ban Kulin

04.03.2021. 15:29

Ovakve događaje treba smatrati genocidnim terorističkim aktom, jer se na ovakav način uništava ne samo spomenik zahvalnosti srpskoj vojsci, već se uništava materijalni dokaz koji nam svedoči o tome da je srpska vojska prolevala svoju krv za oslobođenje Crne Gore što sve skupa omogućava zločincima da sprovode genocidnu reviziju istorijskih činjenica na štetu srpskog naroda i srpske države..