SKRNAVLJENJE SVEGA SRPSKOG NE PRESTAJE: U Budvi oskrnavljena 90 godina stara spomen ploča posvećena srpskoj vojsci

V.K.

04. 03. 2021. u 15:15

ALEKSANDAR Saša Franeta, predsednik Izvršnog odbora Prava Budva saopštio je da je oskrnavljena spomen ploča postavljena 1931. godine na kojoj piše: „Na uspomenu dolaska hrabre pobedonosne srpske vojske koja posle junačkih pobeda oslobađa Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva“.

СКРНАВЉЕЊЕ СВЕГА СРПСКОГ НЕ ПРЕСТАЈЕ: У Будви оскрнављена 90 година стара спомен плоча посвећена српској војсци

Foto: V.K.

- Snage koje propagiraju negiranje jasno dokazive istorije i činjenica danas predstavlja mali procenat sugrađana, koji nam svakodnevno pokazuju šta bi se desilo da je kojim slučajem rezultat avgustovskih izbora bio drugačiji. 

Oštro osuđujemo skrnavljenje kulturno-istorijskih spomenika bilo gde na teritoriji naše države. Ovo čemu prisustvujemo je čin primitivizma, nekulture i neobrazovanosti.

Tražimo da se počinioci otkriju, ne toliko zbog zakonskog sankcionisanja, već samo želimo da saznamo ko se od naših sugrađana drznuo počiniti ovo nedelo.

Sigurni smo da će obrukati svoje pretke, jer nema bratstva u ovom kraju koje nije doprinelo pobedi i oslobođenju Budve zajedno sa srpskom vojskom te 1918. godine.  Većinsku Budvu, naše časne sugrađane, pozivamo na dostojanstvenu reakciju i ponašanje. Ovih dana se vodi bitka između dve Crne Gore i sigurni smo da ćemo dostojanstvom, kulturom i mudrošću pobediti ostatke nečasne Crne Gore, poručio je Franeta.

U međuvremenu grupa građana uklonila je farbu sa spomen ploče na ulazu  u budvanski Stari grad.

Aleksandar Saša Franeta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!