BEZ POŠTOVANJA MERA NI VAKCINA NEĆE POMOĆI: Još 30 obolelih od korone u Herceg Novom

V. V.

11. 02. 2021. u 17:08

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Herceg Novom i dalje je ozbiljna, trideset je novoobolelih, a kovid ambulante trpe sve veći pritisak.

БЕЗ ПОШТОВАЊА МЕРА НИ ВАКЦИНА НЕЋЕ ПОМОЋИ: Још 30 оболелих од короне у Херцег Новом

Foto: V. V.

U porastu je broj kovid pacijenata sa dijagnozama upale pluća koji su u kućnim uslovima, ali se leče antibioticima koji podrazumevaju boravak u bolnici. Ambulanta u Bijeloj radi, a u Igalu će biti otvorena u ponedeljak, kazao je vršilac dužnosti direktora hercegnovskog Doma zdravlja dr Goran Komar.

Foto: V. V.

dr Goran Komar

Prema njegovim rečima, kovid pacijenti ne pridržavaju se pravila prilikom dolaska na pregled, a u periodu četrnaestodnevne izolacije i njihovi ukućani ulaze i u zgradu Doma zdravlja, verovatno i u sve druge ustanove u gradu. 

- To je veliki problem koji predstavlja i krivično delo, ugrožavanje zdravlja stanovništva, ovde konkretno, zdravstvenih radnika. Mi već imamo veliki problem sa obolelim zdravstvenim radnicima, smanjujemo broj onih koji su operativni, a to čitavoj zajednici može doneti jako velike probleme – upozorava dr Komar.

Trenutno radi desetak izabranih doktora, a Dom zdravlja je raspisao oglas za lekare opšte medicine, ali njih na Birou rada godinama nema.

- Činimo napore da dobijemo jednog i nadam se da je sada u Podgorici, procedura za njih olakšana. Na putu smo da popunimo kadrovski  i Službu opšte medicine, koja je najeksponiranija i najugroženija – kazao je dr Komar.

Zajednica zdravstvenih radnika u Herceg Novom, uoči posete ministarske zdravlja Borovinić Bojović, održaće sastanak i razmotriti sve kadrovske potencijale, kako bi oni bili mapirani, i  kako bi rešili trenutnu kriznu situaciju kroz koju prolazi Bolnica Meljine. Komar je pohvalio požrtvovanost i zalaganje svih medicinskih radnika u Bolnici Meljine, koji su, iako uskraćeni za deo kadra, obavili svoja zaduženja na visoko-etički način.

Bez poštovanja mera ni vakcina sama od sebe neće reštiti problem, smatra dr Komar. Unformiše takođe da su svi rukovodioci zdravrstvenih ustanova dobili tehnička uputstva kako pripremiti vakcinaciju, koja bi uskoro trebalo da počne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!