JOŠ NEMA UKIDANJA PRITVORA: Branka Milić u ambasadi Srbije u Podgorici i dalje iščekuje odluku suda

V. K.

09. 02. 2021. u 19:25

PET dana nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda optuženima za pokušaj "državnog udara" na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, Novosađanka Branka Milić jedina je koja nije još na slobodi.

ЈОШ НЕМА УКИДАЊА ПРИТВОРА: Бранка Милић у амбасади Србије у Подгорици и даље ишчекује одлуку суда

Foto Arhiva

Ona je u prostoriji Ambasade Srbije u Podgorici u kojoj se nalazi još od 23. novembra 2018. godine kada je napustila suđenje, posle čega joj je sudsko veće odredilo pritvor.

- Ne radi se o prvostepenoj presudi, već se radi o tome da Apelacioni sud nije doneo odluku o mom predlogu za ukidanje rešenja o pritvoru koji mi je svojim rešenjem ks. br. 14/17 od 23. 11. 2018. odredio Viši sud u Podgorici.

APELACIJA: OPTUŽBA PREKORAČENA

SUDIJE Apelacionog suda u Podgorici konstatovale su da je Veće sudije Suzane Mugoše prekoračilo optužbu povredom objektivnog identiteta, ali i da je obrazloženje njihove odluke nejasno i u znatnoj meri protivrečno. Zbog toga, kako se navodi, Apelacija nije mogla sa sigurnošću da ispita zakonitost donošenja odluke kojom su lideri DF, ruski i srpski državljani osuđeni zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori oktobra 2016. Naveli su i da su žalbe branilaca optuženih i Bratislava Dikića bile osnovane zbog bitnih povreda krivičnog postupka.

Ja sam predlog za ukidanje pritvora ovom sudu dostavila 1. 9. 2020. godine, sa garancijom Srbije od dana 3. 9. 2020 - objašnjava Milićeva. - Ja nikada nisam bila osuđena za terorizam, već sam prvostepeno presuđena po čl. 401a st. 2 u vezi st. 1 i 6. KZCG (tj. da sam pristupila kriminalnoj organizaciji) što je suštinska razlika i za ovu pravnu stvar veoma bitno, pa svako drugo tumačenje meni nanosi štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)