MEDOJEVIĆ TRAŽI PROCESUIRANJE BRAĆE ĐUKANOVIĆ: "Evo prilike da nova vlast pokaže da nisu nedodirljivi"

Tanjug

02. 02. 2021. u 15:54

NEBOJŠA Medojević, lider Pokreta za promene, članice vladajuće koalicije pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i v.d. direktora ANB Dejana Vukšića da procesuiraju „braću Đukanović zbog lažnih kredita i pranja novca“.

МЕДОЈЕВИЋ ТРАЖИ ПРОЦЕСУИРАЊЕ БРАЋЕ ЂУКАНОВИЋ: Ево прилике да нова власт покаже да нису недодирљиви

Foto: EPA

U pismu Krivokapiću i Vukšiću, Medojević ističe da im se obraća kao ključnim ljudima u vladi ovlašćenim da štite nacionalnu bezbednost.

U opširnom pismu u kome nabraja niz transakcija, za koje tvrdi da su kriminalne, između aktuelnog predsednika Mila Đukanovića i njegovog brata Aca, Medojević podseća da je premijer Krivokapić više puta javno izjavio da u Crnoj Gori neće više biti privilegovanih pojedinaca.

- Evo prilike da nova vlast, koju smo i ja i PzP podržali, pokaže i dokaže na delu da Milo i Aco Đukanović nisu nedodirljivi i privilegovani i da se protiv njih dvojice i drugih aktera ove kriminalne transakcije otvori istraga i da se podignu optužnice, jer su ovde stvari vrlo jasne i dokazi su tu - naveo je Medojević u pismu objavljenom na sajtu Pokreta za promene.

Za Medojevića je, navodi, samo pitanje postoji li politička volja da se „braća Đukanović procesuiraju zbog krivičnih dela za koje postoji osnovana sumnja da su ih počinili“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)