POPLAVE OKO SKADARSKOG JEZERA: Dostignuta je kritična tačka, oštećeni putevi (FOTO/VIDEO)

B.D.

01. 02. 2021. u 14:18

USLED obilnih padavina, poplave u barskoj opštini u mestima oko Skadarskog jezera, a na više lokaliteta oštećeni putevi. Nevreme je nanelo štetu na imanjima blizu Skadarskog jezera.

ПОПЛАВЕ ОКО СКАДАРСКОГ ЈЕЗЕРА: Достигнута је критична тачка, оштећени путеви (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: B.D

 U  Donjim Murićima stanje kritično, preko jednog metra voda je  u prizemnim  prostorijama  objekta konobe  “Murići”, a u Virpazaru ako se nivo Skadarskog jezera podigne za 20-tak centmetara poplaviće objekti na najnižim tačkama ove varošice.

 Vlasnik izletišta Murići i istoimene konobe Hasan Muratović kaže da je nivo Skadarskog jezera u januaru  povećao oko dva metra. 

- Osim obilnih kiša, problem je što su u Albaniji  pustili brane na Drimu. Poplavljene su prizemne prostorije konobe i danas je nivo vode preko jednog metra u tom delu konobe. Uspeli smo da iznesemo deo stvari. Put prema mom objektu, oko 200 metara,  je zatvoren i uništen, kao i sama plaža. Šteta je velika. Kad se ovo smiri, voda povuče bager treba da radi dva dana najmanje, kaže  Hasan Muratović.

Predsednik MZ Ostros Bećir Berjašavić  kaže da je oštećen put Vladimir – Ostros, u mestu Donja Rastis. To je jedina saobraćajnica kojom stanovnici Ostrosa stižu u Bar i Ulcinj. Berjašević navodi da na putu ima dosta odrona, i apeluje na operez. 

Usled obilnih padavina, priobalni put u Sutomoru, ponovo se urušio, iako  je u poslednjih nekoliko godina više puta saniran.

Foto: B.D

KRITIČNO U VIRPAZARU

U Virpazaru za sada voda nije poplavila objekte, ali ako nastavi rasti nivo Skadarskog jezera polave su neminovne, kazao je novinarima predsednik mjesne zajednice Crmnica Tomo Unkašević 

- Nivo jezera raste i  dostiže  kritičnu tačku.Ipak, još uvijek nije poplavljen najniži dio Virpazara. Nadamo se da padavine koje su najavljene za danas i sjutra neće biti obilne, kazao je Unkašević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!