PODRŠKA FER BIZNISU: Dritan Abazović poslao optimističke poruke privrednicima

Z. Z.

26. 01. 2021. u 07:39

VLADA Crne Gore biće institucionalni partner svim privrednicima koji obavljuju fer biznis.

ПОДРШКА ФЕР БИЗНИСУ: Дритан Абазовић послао оптимистичке поруке привредницима

Foto Tviter

Ovu poruku crnogorskim privrednicima juče je poslao Dritan Abazović, vicepremijer, na sastanku u vili "Gorica" u Podgorici, dodajući da treba prestati sa praksom da se biznismeni dele "na naše i njihove".

- Mi kao Vlada i vi kao privrednici treba da budemo partneri i da imamo jedan cilj - ekonomski napredak Crne Gore. Ne možete vi bez Vlade, ali ni mi bez zdrave privrede - ocenio je Abazović.

PZP protiv strategije sa tajkunima

LIDER PzP Nebojša Medojević saopštio je da je najmanje jedan načelnik u Agenciji za nacionalnu bezbednost, koga je postavio v. d. direktora Dejan Vukšić, povezan sa organizovanim kriminalom i DPS.

- Sramota je da se potpredsednik Vlade Dritan Abazović, koji je inače koordinator bezbednosnog sektora, sastaje sa Milovim tajkunima i dogovara se o ekonomskoj strategiji - poručio je Medojević povodom sastanka vicepremijera sa privrednicima.

S druge strane, ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić poručio je privrednicima da će u novoj vladi imati institucionalnog i biznis partnera.

- Pazićemo da niko više nema monopol u Crnoj Gori, da niko nema ulaz u Vladu na mala vrata. Svi će imati jednaka prava i šanse. Niko neće imati mogućnost da dođe u Vladu i traži novac jer ne ume da vodi biznis - kazao je Bojanić, dok je njegov kolega iz ekonomskog razvoja Jakov Milatović podsetio na ekonomske poteze koje je Vlada uradila u prvih 40 dana.

- Očekujemo od privrede redovno izmirenje obaveza prema državi i društveno-socijalno odgovorno poslovanje - dodao je Milatović.

Privrednici od nove izvršne vlasti očekuju prioritete ulaganja, jer džaba, kako su rekli, plaćaju porez kada se on troši nenamenski. Kao probleme sa kojima se susreću istakli su i kadrove, dobijanje dozvola, a bilo je i predloga da se smanji stopa PDV-a na prerađivanje mesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)