MILOV FANATIK NAPAO SRPSKU CRKVU! Prožeti su četništvom, SPC je genocidna

Tanjug

18. 01. 2021. u 10:19

ČLAN Glavnog odbora najuticajnije crnogorske opozicione stranke, Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Gegaj tvrdi da aktuelnu vladu Zdravka Krivokapića, koju smatra jednonacionalnom, "prožima četništvo", a za Sprsku pravoslavnu crkvi tvrdi da je bila "pokretač svih genocida" ne prostoru bivše Jugoslavije.

МИЛОВ ФАНАТИК НАПАО СРПСКУ ЦРКВУ! Прожети су четништвом, СПЦ је геноцидна

Foto: Printscreen

Gegaj tvrdi i da Krivokapića, kako navodi, veliki broj građana, u državničkom smislu, doživljava kao "neznavenu i neodgovornu osobu".

On je ocenio i da, iako nova vlast stalno govori o pomirenju, ono je sada mnogo dalje nego što je bilo pre četiri godine.

Dodaje da je "glavni štab" izborne kampanje uoči avgustovskih parlamentarnih izbora bila Srpska crkva na teritoriji Crne Gore i van nje, koja, kako kaže, ne samo da je poznata po netoleranciji prema drugačijim u srpskom narodu i prema drugim narodima u regionu već je i "spiritus movens svih genocida na teritoriji bivše Jugoslavije krajem prošloga veka".

- Čitava kampanja koja je dovela na vlast ovu koaliciju imala je scenografiju, retoriku i delatnost koja je isključila Crnu Goru kao nezavisnu državu zajedno s njenim simbolima i dostignućima, Crnogorce kao narod kao i sve druge narode u Crnoj Gori, i to uz ekstremizam, licemerje, puno nebuloza - rekao je Gegaj.

Smatra i da je odbijanje da Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila Bošnjačka stranka Crne Gore bude na dnevnom redu Skupštine, mnogo govori o karakteru nove vlasti u Crnoj Gori.

To što je Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske predsednici Željki Cvijanović, Gegaj smatr "poražavajućim".

- Na kraju bih naveo da ovu njegovu jednonacionalnu vladu prožima iz početka do kraja četništvo. Dakle, jasno je da sa svojom četništvom ova vlast neće imati dobre odnose ni sa Crnom Gorom, a kamoli sa susednim zemljama - rekao je, između ostalog, Gegaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja