PRLJAVA DRITANOVA IGRA SA SRPSKIM SVETINJAMA: Posle izmene Zakona o slobodi veroispovesti, URA najavljuje žalbu Ustavnom sudu!

Novosti online

07. 01. 2021. u 18:06

ПРЉАВА ДРИТАНОВА ИГРА СА СРПСКИМ СВЕТИЊАМА: После измене Закона о слободи вероисповести, УРА најављује жалбу Уставном суду!

Foto arhiva

POSLANIK Građanskog pokreta URA Božena Jelušić ocenila je večeras da su izmene Zakona o slobodi veroispovesti morale da se dogode na drugačiji način i najavila da će URA, kada izmene budu usvojene, njih dati na proveru ustavnosti.

- Bez obzira na svest koliko je važno doneti izmene Zakona o slobodi veroispovesti, svesna sam činjenice da se to moralo dogoditi na drugačiji način. Neke paralele su se prosto nametnule, opet gluvo doba noći, opet možda izostanak dovoljne javne rasprave - kazala je Jelušić u emilsiji Kluba A.

Prema njenim rečima, kad izmene budu usvojene URA će ih dati na proveru ustavnosti.

- Čovek ima potrebu da ima punu informaciju i da se svi uključe. Ako to izostane, bez obzira na brzinu, bez obzira na neka stanja koja ne mogu uvek da se iskontrolišu važno je tražiti najbolje moguće puteve koji mogu smanjiti neraspoloženje građana, ili uopšte gubitak poverenja da je bilo kakva promena moguća - istakla je Jelušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Srbijo Zuta kuco

07.01.2021. 18:30

Taj "zakon" treba da bude ukinut a ne izmenjen zato sto je diskriminatorski. Drzava je sa katolicima sklopila konkordat i sa muslimanima postigla dogovor ranije pa se "zakon" odnosi samo na SPC. Za SPC moze separatni ugovor isti kao sto je konkordat.