NISMO SAME, SA NAMA JE BOG! Dve monahinje u Crnoj Gori snegom odsečene od sveta - na zle uslove navikle, za Badnji dan idu pešaka u hodočašće

V.K.

03. 01. 2021. u 19:37

DVE monahinje Sanklitija i Bosiljka koje tihuju u manastiru Preobraženja Gospodnjeg na Somini u Hercegovim lukama - Banjanima, nikšićkoj opštini, metohu manastira Kosijerevo, odsečene su od sveta zbog velikog snega koji je za kratko vreme napadao blizu jednog metara!

НИСМО САМЕ, СА НАМА ЈЕ БОГ! Две монахиње у Црној Гори снегом одсечене од света - на зле услове навикле, за Бадњи дан иду пешака у ходочашће

Foto: V.Kadić

 Ovu informaciju objavila je grupa Banjani i Oputne Rudine,  a „Novostima“ je potvrdio i urednik te grupe Željko Šapurić.

- Čuo sam se sa monahinjama putem mobilnog telefona i saopštile su mi da su dobro i pune raspoloženja. Kazale su mi da veliki snegovi za njih nisu ništa novo i poručile da će se za Badnji dan uputiti peške do manastira Kosijerevo i prtinom do Kosijereva prevaliti dvadeset pet kilometra kako bi proslavile najradosniji dan – Roždestvo Hristovo - kaže za „Novosti“ Šapurić.

Foto: V.Kadić

- Očekujemo da nadležne komunalne službe iz Nikšića dođu u Sominu, očiste put kako bi se život našim sestrama koliko-toliko normalizovao.

Foto: V.Kadić

Tekst potpisa

- Nismo same, sa nama je Bog. A ko onda može protiv nas? Niko! - poručuju iz zavejanog kraja Sanklitija i Bosiljka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini