SKANDAL U PODGORICI: Funkcioneri Dritana Abazovića sa DPS-om glasali za sramnu odluku

Novosti online

17. 12. 2020. u 18:27

СКАНДАЛ У ПОДГОРИЦИ: Функционери Дритана Абазовића са ДПС-ом гласали за срамну одлуку

Foto: Printskrin

ODBORNICI DPS u Skupštini Podgorice, zajedno sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a "Nova Varoš" takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Zajedno sa DPS-om glasali su odbornici URE koja je vlast na republičkom nivou. Premijer Zdravko Krivokapić dužan je da odgovori da li podržava odluku partnera iz vlade da NVO CPC dobije državnu parcelu da gradi nekakav hram.

- Ovim postupkom stvorili smo uslove da CPC dobije novi hram, i da tako jedna po svemu ugrožena verska zajednica ostvari pravo na slobodu vere, u sopstvenoj zemlji, odnosno u glavnom gradu Crne Gore. Ovaj potez smatramo svrsishodnijim i znakovitijim naročito u ovo vreme kad se s najviših državnih adresa permanentno radi na ukidanju crnogorskog nacionalnog identiteta, i kad Srpska pravoslavna crkva, uz pomoć kadrova koje je instalirala na ključne pozicije u Vladi Crne Gore, grabi da poništi sve vrednosti multietničke i multikonfesionalne Crne Gore - saopšteno je iz OO DPS Podgorica.

Odbornik GP URA u Skupštini Glavnog grada Zoran Mikić je saopštio da taj Klub odbornika podržava odluku o prenosu prava svojine CPC na zemljištu u podnožju Podgorice.

- Žao mi je što su kolege iz opozicije na lokalnom nivou napustile sednicu, jer nije normalno da crnogorska pravoslavna crkva bude jedina verska zajednica koja nema svoj verski objekat u glavnom gradu - rekao je Mikić.

On ističe da to nije normalno, niti je za njega to kao odbornika i čoveka prihvatljivo.

Valjda je u duhu hrišćanstva da pravo koje tražiš za sebe, daš i drugome i zbog toga ne mogu da razumem odluku kolega koji su napustili sednicu, ali razumem da je to njihov politički stav - istakao je Mikić.

Prethodno su odbornici SNP, DF i Demokrata u Skupštini Glavnog grada Podgorice napustili sednicu jer se na dnevnom redu našla tačka o dodeli zemljišta za izgradnju verskog objekta takozvane Crnogorske pravoslavne crkve.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Goxy

18.12.2020. 21:47

Ali kad kazu Srbe instalirali na kljucne pozicije u vladi cg.... Ima ih kao u 3 Beogradske opstine sa sve Srbima a o funkcijama mrcica po Srbiji izlisno je govoriti... Obrazacl bez! Lepo bi meni status stranog drzavljanina dobili I lepo placaj porez kao Srbe sto deretedole za dazbine na kuce u kojima se provede mesec dana godisnje...