BRANITELJI I NEPRIJATELJI: Nastavljaju se sukobi odlazaćeg ministra odbrane i GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

M. SEKULOVIĆ

02. 11. 2020. u 13:21

GRAĐANSKA inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" još jednom je ostala zatečena navodima odlazećeg ministra odbrane Predraga Boškovića, koji se, u nedostatku argumenata, koristi notornim neistinama, zamenom teza i obmanama, a branitelje Sinjajevine pokušava da predstavi kao neprijatelje države i vojske.

БРАНИТЕЉИ И НЕПРИЈАТЕЉИ: Настављају се сукоби одлазаћег министра одбране и ГИ Сачувајмо Сињајевину

Foto GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Građani koji već 14 dana Sinjajevinu brane od devastacije i uništavanja i koji u očajničkom pokušaju spasavanja ovog netaknutog eko-sistema provode dane i ledene noći pod vedrim nebom, nisu neprijatelji već prijatelji države i vojske. To su građani koji su se pobunili protiv kratkovide odluke koja nije u najboljem interesu građana Crne Gore, a koja bi za posledicu imala ubijanje najvećeg balkanskog pašnjaka i netaknutog poljoprivrednog i turističkog blaga naše zemlje.

Ovo je deo obraćanja javnosti GI "Sačuvajmo Sinjajevinu", čiji su aktivisti pomognuti građanima i javnim ličnostima, uspeli da spreče održavanje višednevne vežbe sa artiljerijskim gađanjem Vojske Crne Gore.

- Oponiranje vojnom poligonu na Sinjajevini nije zasnovano na činjenicama, već je pre svega politička i politikantska priča kojom se želi onesposobiti Vojska CG da ima kvalitetno mesto za trening. Plašim se da postoje određene dublje strategije koje bi, ne samo Vojsku nego i CG, skrenule sa puta ka evroatlanskim integracijama - deo je izjave Boškovića koja je iritirala branitelje Sinjajevine, koji već dve nedelje dežuraju na planini, uprkos hladnoći, kako bi je sačuvali od nemara Boškovića i saradnika, koji su naumili da na njoj grade vojni poligon.

NADA U NOVU VLADU

GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" se nada da će što pre doći do tranzicije vlasti, te da će nova vlada korigovati grešku prethodne. Taj potez je nužan i hitan, jer od njega zavisi zdravlje desetina građana koji istrajno ostaju na planini do konačnog rešenja ovog pitanja i zaštite ovog dragocenog javnog dobra, kažu iz GI.

Prema Boškovićevim rečima, "priča o Sinjajevini nije priča ministra Boškovića, niti bilo koga iz trenutnog menadžmenta Ministarstva odbrane i Vojske CG. Priča o poligonu je stara koliko i država Crna Gora. Priča o poligonu Sinjajevine je stara od 2013. kada je ozbiljna studija Vojske CG definisala to kao jedini mogući prostor koji je u posedu države Crne Gore kao prostor na kojem se mogu izvoditi te vežbe. Sem Sinjajevine, ne postoje druge opcije za vojni poligon u Crnoj Gori".

KAMP Građani već 14 dana borave na planini, Foto GI Sačuvajmo Sinjajevinu

- Mi ne želimo da onesposobimo našu vojsku, naprotiv, ali ono što ministar odbrane radi sa vojskom je nedopustivo. Boškovićeva je zasluga za svaki negativan komentar o vojsci. Građani znaju da naši časni oficiri i vojnici nikada ne bi bili protiv naroda, ali sada ministar svojim politikantstvom pokušava da zavadi narod i vojsku - ističu iz GI.

- U tome neće uspeti i umesto što jeftinim spinovanjem pokušava da obmane javnost trebalo bi da argumentovano odgovori na ozbiljna pitanja koja su mu postavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere