MILOVOM DPS-u SMETA NARODNA TUGA ZA AMFILOHIJEM: Izgovaraju se koronom, obrušili se i na Krivokapića

Novosti online

31. 10. 2020. u 20:05

OPOZICIONA Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića oglasila se saopštenjem povodom izliva narodne tuge zbog smrti mitropolita Amfilohija, a posebno su zabrinuti ponašanjem mandatara Zdravka Krivokapića za kojeg kažu da svojim aktivnim učešćem ne prepoznaje trenutak da utiče na svest građana o opasnosti takvog ponašanja.

МИЛОВОМ ДПС-у СМЕТА НАРОДНА ТУГА ЗА АМФИЛОХИЈЕМ: Изговарају се короном, обрушили се и на Кривокапића

Foto: D. Milovanović/AP

Krajnje neobičnim smatraju to što će, kako kažu, Javni servis svih građana Crne Gore direktno prenositi sahranu mitropolita, koja može biti rizična za zdravlje ljudi, što je kažu direktno kršenje mera NKT.

Za Krivokapića kažu da se ponaša suprotno onom što se "očekuje od nekog ko treba da bude na čelu vlade građana svih vera i nacionalnosti".

- On svojim javnim objavama na društvenim mrežama nastupa isključivo sa pozicija propagatora religije i posvećenog vernika jedne crkve u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju u kojem DPS poziva one koji su uključeni u organizaciju ispraćaja mitropolita SPC da imaju u vidu, sve izazove, a pre svega zdravstvene koje prate jedan ovakav događaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki