NIJE UMRO, ZAPOČEO JE VEČNI ŽIVOT: Oglasio se Marko Milačić povodom smrti mitropolita Amfilohija

Novosti online

30. 10. 2020. u 11:33

НИЈЕ УМРО, ЗАПОЧЕО ЈЕ ВЕЧНИ ЖИВОТ: Огласио се Марко Милачић поводом смрти митрополита Амфилохија

Foto: Tvitter/@markodmilacic

LIDER Prave Crne Gore, Marko Milačić, oglasio se povodom smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija.

- Mitropolit Amfilohije  ispunio svoju misiju na Zemlji:  Vratio je narod veri i duh narodu. Vratio je Crnu Goru sebi. Mitropolit nije umro, započeo je vječni život.

Ovo je kazao predsednik Prave Crne Gore i poslanik u parlamenetu, Marko Milačić, na vest o smrti mitropolita AMfilohija, ističući da je malo  ljudi u ljudskoj istoriji koji su za svoga zemaljskog života, obavljajući posao koji im je Bog poverio, uspeli da urade ono što je uspeo naš Mitropolit.


- Došao je među nas onda kada smo bili zaboravili i Boga i crkvu, i veru i korene, i duh i savest. Čistom dušom, britkom rečju i molitvom, otvorio je naše uši i oči, da ponovo shvatimo ko smo i zašto smo tu. Da znamo da smo deca Boga živoga, pred NJim odgovorni i NJemu zahvalni za sve blagodati u ovom životu. A posebna blagodat je bila imati te, Vladiko, na tronu sve ove godine. U vremenima koja dolaze, sve više ćemo to shvatati. Zato mi danas ne tugujemo za tobom, jer znamo da te čeka život budućeg veka, a da nama koji ostajemo na Zemlji predstoji teška borba sa iskušenjima ovoga sveta, za koju si nas pripremao i spremio. Dragi Vladiko i brate u Hristu, neka ti je pokoj duši i vječna slava u Carstvu Nebeskom - zaključio je Milačić.

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska objavila je jutros da je mitropolit Amfilohije izgubio bitku sa teškom bolešću.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Podgorički hram je svetinja koju je sagradio mitrpopolit Amfilohije sa svojim sveštenstvom, monaštvom i vernim narodom Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)