UDRUŽENJE BORACA RATOVA: Obratiti pažnju na Đukanovićeve izjave

V.K.

29. 09. 2020. u 12:10

UDRUŽENjE boraca ratova od 1990. godine Crne Gore poziva poslenike Evropske unije u Crnoj Gori i strane ambasade da obrate pažnju na težinu izjava koje po porazu DPS-a na parlamentarnim izborima daju predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ministar odbrane Predrag Bošković, metaforički borac NOR-a - akademik Zuvdija Hodžić “i drugi mobilisani telali odlazeće vlasti.”

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА: Обратити пажњу на Ђукановићеве изјаве

Foto: V.K.

Ovo je, kako navode iz Udruženja, iz razloga što pomenute izjave sadrže elemente niza teških krivičnih dela iz Krivičnog zakonika Crne Gore, pri čemu je zaprepašćujuća sigurnost počinilaca da ne mogu doći pod udar zakona, a što ukazuje na njihovu kontrolu korumpiranih čelnih ljudi u državnom tužilaštvu i sudstvu.


-Predsednik države koji je zarobio državne institucije i nekontrolisano eksploatiše prirodne i druge resurse Crne Gore, a sada je spreman da se odmetne u šumu ako Crna Gora ne bude onakva kakvom je on pravio, ministar odbrane koji rezultate parlamentarnih izbora vidi kao fašistički ustanak, a u kontinuitetu  je, umesto profesionalne, pravio partijsku vojsku vršeći nad pripadnicima Vojske Crne Gore krivično delo protiv sloboda i prava čoveka i građanina, kupljeni predsednik SUBNORA koji po zadatku propagira povratak titoizma, podstrekava tragične sukobe iz prošlosti  i podele na ideološkom, nacionalnom i verskom osnovu, nemaju ničeg zajedničkog sa Crnom Gorom u kojoj vlada pravo i funkcioniše podela vlasti vezane Ustavom i zakonom- kaže Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990.godine Crne Gore. -Kakvom su Đukanović i mobilisani saborci učinili Crnu Goru i na šta su sve spremni, nedvosmisleno su pokazali postizborni divlji, neprijavljeni i po javno zdravlje pogubni protesti desetina hiljada instruiranih i finansiranih pristalica odlazeće vlasti na Cetinju i Podgorici, začinjeni ustaškim pesmama, pretnjama liderima pobedničkih koalicija i pozivima na nasilje.

Nikolić navodi da je danas najveći patriotizam biti odgovoran prema građanima i državi žestoko pogođenoj podelama, zdravstvenom, ekonomskom i političkom krizom.

-Udruženje zato očekuje od međunarodne zajednice pomoć u što bržoj zakonskoj transmisiji vlasti, a od lidera i poslanika pobedničkih koalicija da pokažu da su dostojni ukazanog poverenja birača jer je pitanju  opstanak koji iziskuje da stranačka politika bude u drugom planu. Što se tiče Đukanovićevog partizana Zuvdije Hodžića koji priziva mobilizaciju za odbranu Crne Gore od „opasnosti“ koje će navodno doći sa novom vlašću, isti je s pravom zabrinut pred izvesnim uspostavljanjem pravne države koja je realna pretnja privilegovanom statusu NVO Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore (SUBNORA) na čijem je čelu. Javna je tajna da, suprotno zakonu, kao politički servis DPS-a, SUBNOR faktički ima status državne boračke organizacije koja se sa preko 100.000 evra godišnje finansira iz državnog budžeta i raspolaže državnom imovinom, a njen predsednik Zuvdija Hodžić uživa funkcionerski dodatak. Očigledno je da iza halakanja odlazećih na novu vlast i brige za državu, stoji briga za vlastiti novčanik i bezbednost zbog vršenja nezakonitih radnji tokom vršenja vlasti- ukazuje Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!