TO JE JADNO I BEDNO: Andrija Mandić osudio patetične pokušaje DPS-a da izvrši izbornu krađu

V.K.

02. 09. 2020. u 13:48

Lider Nove srpske demokratije i član Predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je odlazeću vlast da pokaže makar malo dostojanstva i da prihvate poraz na nedeljnim izborima, a ne da se u očajanju ponovo bave prevarama.

ТО ЈЕ ЈАДНО И БЕДНО: Андрија Мандић осудио патетичне покушаје ДПС-а да изврши изборну крађу

Foto: Novosti arhiva

- Jadno i bedno deluje njihova namera da krađom kupona sa biračkih mesta i otimanjem izbornog materijala nekako umanje i oskrnave veliku pobedu naroda od 30. avgusta. Pošto su uhvaćeni na delu verujem da znaju i to da, osim sramote koju nanose sebi i svojim porodicama ovakvim nepočinstvima, ulaze u zonu krivične odgovornosti. Naravno, i ovo je slika jednog režima kome su manipulacije u krvi, a pravila za njih postoje samo zato da bi ih kršili. Oni ne žele da poštuju ono što važi za sve, već da to izigraju i obesmisle. Zamislite, ljudi traže da prebroje glasačke listiće ne da bi ih izbrojali, nego prisvojili, da bi ih oduzeli od naroda i ukrali narodnu volju. Sa ovim mizernim ponašanjem važno je da se upozna kompletna demokratska javnost Crne Gore i međunarodni predstavnici. Kada Đukanovićeva vlast izgubi na izborima koji su održani po pravilima DPS, oni traže ispravku tako što olovkom ispisanu volju naroda žele da brutalno ukradu. Oni sada „kontrolišu“ i materijal i na mestima gde su predsednici i svi članovi biračkog odbora bili iz DPS - navodi se u Mandićevoj reakciji.

- Nije nikakva tajna da ova osoba koja se odlučila na krađu izbornog materijala samo je jedna od mnogobojnih aktivista Đukanovićeve stranke koja je očigledno od vrha odlazećeg režima dobila naređenje da nečasnim sredstvima pokuša da promeni narodnu volju. Na koliko drugih mesta naši aktivisti nijesu uspeli da zaustave i spreče kradljivce saznaćemo tek nakon navodnih nepravilnosti koje će izbornim komisijama u narednim satima da prijavi DPS. Uglavnom sto se tice nas sve je jasno. Ko vise kome moze garantovati da navece dok izborni materijal cuvaju lica koja su clanovi DPS i kada fizicki nisu prisutni predstavnici opozicije se ne krade i ne prepravlja izborni materijal.  Nažalost, od kriminalnog režima i lopovskih navika nije se moglo ništa uzvišenije i plemenitije očekivati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)