BESPLATAN ULAZ U NACIONALNE PARKOVE CRNE GORE

Novosti onlajn/B.Dabić

01. 08. 2020. u 09:23

OD danas do kraja kalendarske godine za građane Crne Gore ulaz u svih pet nacionalnih parkova je besplatan.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ У НАЦИОНАЛНЕ ПАРКОВЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Foto: B. Dabić

- Imajući u vidu pandemiju COVID-a 19 i potrebu boravka u prirodi Vlada je odlučila da građani Crne Gore od 1. avgusta do 31. decembra ne plaćaju naknadu za ulazak u nacionalne parkove. Godišnje ulaznice za nacionalne parkove kupljene u 2020. godine važiće i u 2021. - ističe se na Tviter nalogu Vlade.

Cena ulaznice za NP Skadarsko jezero košta 4 evra, NP Durmitor i Biogradsku goru po 3 evra, za NP Lovćen 2 evra, a Prokletije jedan evro.

Nacionalni parkovi Crne Gore su predeli izuzetnih prirodnih vrednosti koji predstavljaju staništa za brojne retke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Turistička ponuda nacionalnih parkova zasniva se na aktivnom boravku posetilaca u prirodi. U sklopu ponude svakog parka nalaze se Centri za posetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi.

Osim raftinga rijekom Tarom, brojne su pešačke i biciklističke staze, zatim krstarenje Skadarskim jezerom, kajakarenje i vožnja drvenim čamcima na Crnom, Biogradskom i Skadarskom jezeru, posmatranje ptica, dečija igrališta, sportsko-rekreativni ribolov…


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili