MASOVNA AUTO LITIJA U PLJEVLJIMA: Više stotina automobila prodifelovalo ulicama

M.D.

26. 07. 2020. u 22:24

VIŠE stotina automobila i večeras je prodifelovalo ulicama Pljevljima u tzv. auto litiji, koju je dovitljivi narod smislio, u vreme trajanja mera protiv zdravstvene epidemije, a kako bi se iskazao revolt i neslaganje sa donošenjem zakona o slobodi veroispovesti.

МАСОВНА АУТО ЛИТИЈА У ПЉЕВЉИМА: Више стотина аутомобила продифеловало улицама

Foto: M. Drobnjak

Vozači su se oko 20 časova okupili na putu između manastira Dubočica do raskrsnice sa putem Pljevlja – Prijepolje na Trlici, gdje je formirana kolona sa krstom, zastavama i drugim znamenjima, koja se potom uputila prema gradu.

Kolona, koju je duž ulica Pljevalja pozdravljaio veliki broj građana, ušla je u grad na raskrsnici kod naselja iza Pošte, da bi se potom ulicama pored Autobuske stanice i Policije uputila prema hramu Sv. Velikomučenika Georgija na Gukama.

Foto: M. Drobnjak

Nakon što su izgovorili Oče naš učesnici auto litije su se mirno razišli iz porte Hrama svojim kućama, najavljujući auto litiju i za sledeću nedelju.

Policija je ispratila događaj, usmeravajući kolonu na trasu kojom je i prošla, bez posebnog zadržavanja.                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)