BILBORDI „NE DAMO SVETINJE“: Snažna poruka jedinstva SPC u Crnoj Gori

Novosti online

17. 07. 2020. u 16:41

Širom Crne Gore pojavili su se bilbordi sa porukom „NE DAMO SVETINjE“ u organizaciji udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska, javlja portal IN4S.

БИЛБОРДИ „НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ“: Снажна порука јединства СПЦ у Црној Гори

Foto IN4S

Direktor udruženja Vladislav Bojović saopštio je za IN4S da je cilj ove bilbord kampanje da se pošalje snažna poruka jedinstva Srpske pravoslavne crkve i njenog istorijskog postojanja u Crnoj Gori, kao i da se dodatno učvrsti većinska pravoslavna Crna Gora u veri da ćemo svetinje i pravoslavlje odbraniti od onih koji bi da ih otimaju i gase.

Foto IN4S

„Namera jeste da se i na ovaj način ukaže na najvišu vrednost i značaj očuvanja pravoslavlja u Crnoj Gori, koje je evidentno ugroženo suludom namerom aktuelne vlasti da formira partijsku crkvu, koja samim tim i ne bi bila crkva, kao i da otima svetinje, koje od njihovog postanka jesu svetinje Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Bojović za portal IN4S.

Foto IN4S

Foto IN4S

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)