Amfilohije: Crkva otvorena za dijalog, a vlast je ta koja je navikla na monolog

V. K.

06. 07. 2020. u 10:08

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je da je Crkva otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi veroispovesti, ali da je vlast ta koja je navikla na monolog.

Амфилохије: Црква отворена за дијалог, а власт је та која је навикла на монолог

Foto: D. Milovanović

On je, gostujući na "Internet litiji" Radija Svetigore, rekao da posle Petrovdana (12. jula) nemaju šta da očekuju od vlasti.

-Mi smo otvoreni za dijalog. Crkva je po svojoj prirodi crkva dijaloga. Oni su uveli monolog, a navikli su to od svojih učitelja, kazao je mitropolit Amfilohije, izražavajući nadu da će Skupština ipak ukinuti sporne odredbe zakona.

Uoči predstojećih izbora, mitropolit je pozvao građane koji veruju u Boga da ne glasaju za one koji se "tako odnose prema Crnoj Gori".

-Predsednik je rekao da će pobediti Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako da pobedi Crkvu Božiju? Crkva pobeđuje, pobeđuje pravda, ljubav. Poistovećivanje Crkve sa nacijom stvorilo je sekte koje postoje. I grupa srpskih nacionalista, koji poistovećuju Crkvu sa nacijom, takođe je odrasla u period marksizma, i proizvodi drugu grupu nacionalista. Ni jedni ni drugi ne znaju šta je Crkva, poručio je mitropolit Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024