MIMO PROPISA PET MHE: U Opština Andrijevica otkrili falsifikovanje PUP

M. SEKULOVIĆ

22. 05. 2024. u 11:42

U SEKRETARIJATU za urbanizam Opštine Andrijevica, nakon višemesečnih aktivnosti koje su imale za cilj otklanjanje nepravilnosti nastalih u periodu od 2012 do 2020. godine, uočeno je da je tokom 2013. godine više osoba, organizovano falsifikovalo osnovni planski dokument - Prostorno-urbanistički plan Opštine Andrijevica u delu koji se odnosi na gradnju hidrocentrala.

МИМО ПРОПИСА ПЕТ МХЕ: У Општина Андријевица открили фалсификовање ПУП

M. SEKULOVIĆ

Građenje suprotno planskoj dokumentaciji predstavlja devastaciju prostora i životne sredine. Tako je u Andrijevici sagrađeno pet malih hidroelektrana i dva dalekovoda, saopštili su iz Sekretarijata za opštu upravu, društvene delatnosti, urbanizam, komunalnu delatnost i zaštitu životne sredine Opštine Andrijevica.

- Suprotno važećoj planskoj dokumentaciji, na području naše opštine sagrađene su hidrocentrala: Umski potok, Štitska rijeka, Bradavac, Piševska rijeka i Šeremet. Takođe, za tri hidrocentrale Mojanske i dve Kutske su sagrađeni dalekovodi suprotno važećim propisima - kažu iz ovog Sekretarijata, odakle su se već obratili ministru Janku Odoviću i upoznali ga sa činjenicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!