"OVO NE PRESTAJE DA TRESE" Serija zemljotresa u Crnoj Gori nakon potresa jačine 5,7 stepeni

Novosti online

14. 03. 2024. u 05:37

ZEMLjOTRES jačine 5,7 stepeni po Rihteru pogodio je u 4.06 časova Crnu Goru. Potres je registrovan na području Nikšića, a do 5 časova usledila je serija jačih i slabijih potresa.

ОВО НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ Серија земљотреса у Црној Гори након потреса јачине 5,7 степени

Foto: Iks/@LastQuake

Odmah nakon snažnog potresa usledio je zemljotres jačine 3,4 stepena, a onda je na gotovo svakih deset minuta tlo podrhtavalo.

"Ovo ne prestaje da trese", kažu nam građani Crne Gore koji ne spavaju već sat vremena.

Prema podacima Seizmološkog zavoda Srbije, nakon prvobitnog potresa usledilo je još devet zemljotresa do 5 časova. Najjači je bio 3,4 stepena koji je registrovan u 4.14 časova.

U 4.57 registrovan je potres 2,4 stepena po Rihteru.

U ovom trenutku nema informacija o materijalnoj šteti i povređenima.

Podsetimo, potres se osetio u čitavom regionu, a probudio je i stanovnike Beograda.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!