SPC JE KLJUČNA ZA OČUVANJE SRPSKOG IDENTITETA: Dodik i Mandić u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Novosti online

27. 02. 2024. u 12:15 >> 12:29

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik danas je zajedno sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićom posetio Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i kriptu gde se nalazi grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

СПЦ ЈЕ КЉУЧНА ЗА ОЧУВАЊЕ СРПСКОГ ИДЕНТИТЕТА: Додик и Мандић у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици

Foto: Tanjug

Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša, koji je poreklom iz Banjaluke.

Sveštenik Šćepanović je zahvalio Dodiku za pomoć koju je kao predsednik Srpske dao za izgradnju Hrama Hristovog vaskrsenja, kao i za to što je bio gost na dan kada je osveštan, prenela je Srna.

Nikola Pejović, starešina Hrama, zahvalio se na poseti Dodiku, ističući da Hram i verujući narod pamte njegova sva dobročinstva. 

- Poseta Dodika je bratska, jer poseta hramu nije dolazak u goste, beć dolazak u dom, rekao je Pejović.

Dodik je rekao da je ovaj hram ispunjen ljubavlju.

- Imao sam priliku da pomognem u izgradnji i zato nisam propustio priliku da ga i posetim. Srpska pravoslavna crkva ključna je za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, već i u Srpskoj i Srbiji. SPC čuva identitet kroz vekove, naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da je i u nemogućim okolnostima sačuvana naša vera i krsna slava.

- To je ono što svaki Srbin, pogotovo verujući, mora da neguje. Istorija srpskog naroda na ovim prostorima je istorija SPC, naveo je Dodik.

Dodik boravi u radnoj poseti Crnoj Gori, gde će, kako je najavljeno, u Skupštini razgovarati sa predsednikom Andrijom Mandićem, koji je lider Nove srpske demokratije, članice koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore.

BONUS VIDEO: Žele da dovedu svoje favorite na vlast i proglase Srbe za genocidan narod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)