PREDSTAVNICI VLADE POSETILI DEČJI DOM MLADOST: Ukazati gde je pažnja najpotrebnija

V.V.

21. 11. 2023. u 14:32

Dečiji dom „Mladost” U Bijeloj posetili su potpredsednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić. Obećana je pomoć u rešavanju svih problema pa i sve prisutnijeg odliva kadrova iz ove ustanove.

ПРЕДСТАВНИЦИ ВЛАДЕ ПОСЕТИЛИ ДЕЧЈИ ДОМ МЛАДОСТ: Указати где је пажња најпотребнија

Voto: Vlada CG

Kao društvo moramo imati poseban senzibilitet i empatiju prema ranjivim kategorijama društva, među kojima su, svakako, korisnici Dečijeg doma „Mladost”  pa je ova poseta jedan od načina da ukažemo gde je pažnja najpotrebnija, rekao je između ostalog ministar Šćekić.

Zaposleni su u razgovoru ukazali na problem sa kojim se suočavaju zbog odlivanja kadra, a ministar je obećao pomoć u rešavanju ovog i svih problema sa kojim se Dom kao institucija suočava.

-Želim da pomognem u pronalaženju modaliteta u sprečavanju odliva kadra iz ove ustanove, koji je, kako ste kazali, trenutni problem i zajedno sa vama da pomognem da deca iz ovog doma izađu na pravi put – istakao je Šćekić.

Ministarka Nišić pohvalila je  požrtvovanost osoblja i velike napore koje ulažu u radu sa štićenicima.

-Dom će u narednom periodu imati punu podršku ministarstva i Vlade Crne Gore. Zajedničkim naporima radiće se na jačanju kadrovskih kapaciteta, poboljšanju njihovog položaja kako bi se na što kvalitetniji način pružale usluge štićenicima. Dečiji dom „Mladost” u Bijeloj planira da razvije Centar za hraniteljstvo  što je predviđeno planom transformacije, na čemu se već radi.

Direktorka Doma, Marela Savić, upoznala je goste  sa prostornim i smeštajnim kapacitetima Doma, i naglasila  da su poslednjih nekoliko godina preduzeti obimni radovi na renoviranju prostorija u kojima deca borave. Takođe je informisala da deca u Domu borave u porodičnim grupama, kojih ima ukupno osam i da su raspoređena u skladu sa polom i uzrastom, te da je ovoj ustanovi 2019. godine pripojena i mala grupna zajednica djece sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove