UHAPŠENA DIREKTORKA OSNOVNE ŠKOLE U ULCINJU: Osumnjičena da je prevarila sugrađane za oko 20.000 evra

B. DABIĆ

13. 09. 2023. u 18:40

UMESTO u kancalariji Osnovne škole “Maršal Tito” u Ulcinju, Medina Čoba danas je iza rešetaka zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo prevara dok je bila oblašćeno lice u turističkoj agenciji.

УХАПШЕНА ДИРЕКТОРКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У УЛЦИЊУ: Осумњичена да је преварила суграђане за око 20.000 евра

Foto: B. Dabić

Čoba je  uhapšena zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo prevara. U Osnovnom državnom tužilaštvu Ulcinj potvrđeno da je Ulcinjanka lišena slobode i da će biti u zakonskom roku od 24 sata saslušana. U pitanju su malverzacije sa avio kartama vredne oko 20 hiljada evra. Žrtve prevare uglavnom su bile Ulcinjani koji žive i rade u Americi.

Ćoba je, prema saznanjima "Novosti", na prvom saslušanju kod tužioca, nakon podnošenja krivične prijave, negirala krivicu.  Ona je lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je  oštetila M.M, Ulcinjanina koji privremeno boravi i radi u SAD. On je njoj, naime, uplatio novac u iznosu od 13.710 evra i 5.089 dolara, na ime rezervacija avionskih karata za njegovu porodicu. Čoba nije obezbedila navedene karte, te je oštećeni bio primoran da kupi druge, a ujedno mu nije vratila ranije uplaćeni novac. Navedenim radnjama stiču se elementi krivičnog dela prevara.

Predsednik Skupštine opštine (SO) Ulcinj Ardijan Mavrić zatražio je od ministra prosvete Miomira Vojinovića da preduzme sve neophodne mere kako bi direktorka Medina Čoba bila privremeno suspendovana, a potom i razrešena sa te funkcije.

Čoba je uhapšena  zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare kao ovlašćeno lice TA "Dina Travel", prije nego što je izabrana za direktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave