ĐURAŠKOVIĆ GROBAR SDP? Dugogodišnji partner DPS ostao bez mandata - listi nedostajalo 60 glasova

V.K.

12. 07. 2023. u 13:00

ODLUKA predsednika Narodnog pokreta "Pravda za sve" Vladimira Leposavića da povuče žalbu, prethodno predatu Ustavnom sudu zbog propusta OIK Kolašin, zapečatilo je sudbinu Socijaldemokratske partije čiji je nosilac na izborima bio aktuelni predsednik Cetinja Nikola Đurašković.

ЂУРАШКОВИЋ ГРОБАР СДП? Дугогодишњи партнер ДПС остао без мандата - листи недостајало 60 гласова

V.K.

 Ova partija je neslavno prošla na ponovljenim izborima minule subote u prestonici, jer joj je do mandata u Skupštini Crne Gore nedostajalo oko 60 glasova. Ipak konačni rezultati parlamentarnih izbora najverovatije neće biti proglašeni danas jer je u međuvremenu SDP uložila novi prigovor.

- SDP je partija prošlosti. Upravo je SDP, decenijski član i partner kriminalnog režima, institucionalizovao brojne forme diskriminacije koje još traju, ali i govor mržnje i svakodnevnu prezentaciju sirovog šovinizma čemu su naročito i u prvom redu bili izloženi građani - birači pokreta "Pravda za sve" - kazao je Leposavić.

Fijasko na ovim izborima uzdrmao je odnose SDP-a i DPS-a. Portparol DPS-a Milo Nikolić otišao je korak dalje pa je zamerio Đuraškoviću kao vatrenom navijaču beogradskog Partizana!

- Ne očekujemo naravno da će stisnuti petlju i preuzeti odgovornost za rezultate, jer Bujo je ipak samo grobar. Verujemo ne i grobar SDP-a jer smo sigurni da partija sa dugom tradicijom kakav je SDP treba da ima svoje mesto na političkom tržištu Crne Gore, ali da bi takav status povratila moraće da se oslobodi bolesnih malih Napoleona, kakav je Đurašković - poručio je Nikolić.

PARTIZANOVAC

DPS je u poslednje vreme u više navrata na društvenim mrežama objavljivao fotografiju predsednika Cetinja sa detetom u beogradskoj "Štark areni" gde su košarkaši Partizana vojevali evropske bitke pod obručima.

S druge strane, nije se dugo čekalo na Đuraškovićevu reakciju:

- Miloše Nikoliću, jesam navijač Partizana od malih nogu, ali za razliku od tebe i vaših plaćenih analitičara nisam ničiji sluga i najobičniji beskičmenjak koji u moru neistinitih optužbi i uvreda ne zaobilazi da kao i DPS mesiji mesecima unazad zloupotrebljava fotografiju mog deteta. Nisam, Nikoliću, ni lopov koji je zadužio grad 40 miliona evra. Nemam ni neku visinu, ali je za tebe i slične lako biti moralna gromada - odgovorio je Đurašković.

Godinama su DPS i SDP bili saveznici, delili vlast, podržavali svoje kandidate. Međutim, interesi su u međuvremenu sve više udaljavali jedne od drugih, a ono što je ostalo zajedničko jeste suverenistička priča, i sve drugo što je bazirano na antisrpskoj politici. U tome su prednjačili lideri Milo Đukanović, Duško Marković, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović Stanković, Raško Konjević. SDP je u međuvremenu doživeo potrese koji su doveli do raskola u stranci, pa je od nekadašnjih njihovih članova formirana partija Socijaldemokrata, koji i dalje baštine vrednosti Demokratske partije socijalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)