MARIJA I TRIVO PROSLAVILI 70 GODINA BRAKA: Mimoišli se u mišljenjima samo kad je on krenuo na put oko sveta

B. DABIĆ

26. 06. 2023. u 07:00

PROSLAVITI 70 godina braka prava je retkost. Juče je milostivu svadbu u Baru u krugu porodice obeležio bračni par Marija i Trivo Zolak (92).

МАРИЈА И ТРИВО ПРОСЛАВИЛИ 70 ГОДИНА БРАКА: Мимоишли се у мишљењима само кад је он кренуо на пут око света

Foto: B.D,

Kada su sklopili brak Marija je imala 18, Trivo 22 godine života. Sudbonosni susret dogodio se u Sarajevu. Bila je ljubav na prvi pogled, i nepogrešiva procena gospodina Triva da je sreo ljubav svog života za sva vremena.  

Trivo Zolak, najstariji crnogorski novinar koji piše i u 10. deceniji životne dobi, a autor je 25 knjiga. Za suprugov dinamičan posao, gospođa Marija je oduvek imala razumevanja.

Foto: B.D,

 

- Samo tolerancija. Nisam bila zadrta, sve je bila stvar dogovora. Dogovor kuću gradi. Hoćemo li ovo, hoćemo li ono, nešto možemo, nešto ne možemo. Niko se u naš brak nije ‘petljao’, nismo dozvoljavali - ističe Marija. Gospodin Trivo dodaje: „Jedno drugom smo se prilagođavali čitav život, i to je tajna uspeha ne samo u braku, mi moramo da se prilagođavamo vremenu, situaciji, uslovima…“ 

- Svoje probleme u braku rešavali smo uvek dogovorom, nijednu odluku nismo doneli bez zajedničkog dogovara, bez jasnog stava da je to porodična odluka. Za sve ove godine jednom smo se samo mimoišli u mišljenjima – kada sam ja krenuo na put oko sveta, ali i tada sam, na kraju, dobio njeno odobrenje, njenu saglasnost - priča Trivo.

U braku su Marija i Trivo dobili dvoje dece – Suzanu i Velibora.

- Rođenje ćerke je bila prva radost, a nakon 22 meseca došao je i sin, ističe Marija.

Večernje novosti žele bračnom paru Zolak da zajedno proslave „krunski dragulj” 75 godina braka. Uskoro u Večernjim novostima reportaža o braku koji traje sedam decenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)