SVE ISTO, SAMO KATNIĆA NEMA: U Višem sudu u Podgorici nastavljen proces za „državni udar“

V.K.

13. 06. 2023. u 19:00

SUĐENjE u ponovljenom postupku grupi koja se tereti za terorizam i pokušaj navodnog državnog udara na dan izbora 16.oktobra 2016.godine nastavljeno je u Višem sudu u Podgorici.

СВЕ ИСТО, САМО КАТНИЋА НЕМА: У Вишем суду у Подгорици настављен процес за „државни удар“

V.K.

Postupak je krenuo od početka, a svi optuženi su ostali su negirali krivicu i navode optužnice. Okrivljeni Andrija Mandić udaljen je iz sudnice  nakon što ga je sud opomenuo da nema pravo da postavlja pitanja  sudu i tužilaštvu. On i Milan Knežević su saopštili da traže odgovornost SDT-a zbog čega i posle političkih promena nastavljaju progon čelnika njihove koalicije Za budućnost Crne Gore.

-Sve je isto samo Katnića nema. Očigledno da su u SDT i prethodno sudsko veće bili u zajedničkom zločinačkom poduhvatu. Ovaj  postupak ima političku pozadinu - rekao je Mandić, dok je Knežević dodao da postupak SDT-a u ovom trenutku deluje za račun stranih ambasada.

On je naveo da treba ispitati tužiteljku Jelenu Protić da li ima neka saznanja o ukidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru. Optuženi Bratislav Dikić, bivši čelik srpske Žandarmerije, ponovio je da je SDT tokom ranijeg sudskog postupka  kao i u istrazi vršio pritisak na njega. On je rekao da mu je SDT u vreme Milivoja Katnića nudio i novac da prizna krivicu i optuži lica sa ove optužnice.

- SDT, Saša Čađenović je prvo ponudio 50.000 evra, odbio sam.  Onda, 100.000, i to sam odbio. Rekao je da ću biti osuđen na 15 godina i da ću umreti u zatvoru - kazao je Dikić.

Apelacioni sud je ranije ukinuo presudu kojom je 13 optuženih osuđeno na oko 70 godina  zatvora. Postupak je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici pred novim sudskim većem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)