KRAJ MILA ĐUKANOVIĆA: Slavlja širom Crne Gore - trubači, trobojke i vatrometi za Jakova Milatovića! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 04. 2023. u 20:00 >> 23:43

U CRNOJ Gori danas je održan drugi krug izbora za šefa države. Iako nije još zvanično, Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad, novi je predsednik Crne Gore.

КРАЈ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Славља широм Црне Горе - трубачи, тробојке и ватромети за Јакова Милатовића! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. K.

23: 30 DIK: Milatović 58.9 odsto, a Đukanović 41.1 odsto

Državna izborna komisija objavila da je glasalo 69,33 odsto birača, odnosno 375.853 osobe. Kandidat za predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ubedljivo je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora, pokazuju preliminarni rezultati.

Milatović je osvojio 58.9 odsto, a Đukanović 41.1 odsto glasova.

 

23:10 Medojević: Završila se zla epoha

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kazao je da se završila "zla epoha" poraženog kandidata za predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

- Razorio državu, uništio nam živote, i ostavio kriminalno nasleđe i nemoral. Neka je sa srećom. I ovo dočekasmo. A za ostalo neka nam je Bog u pomoć - rekao je Medojević.

22:50 Milatović - "Nek nam je srećna pobeda pomirene Crne Gore, rekli smo zbogom kriminalu i korupciji"

 

Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina, kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji je pobedio kandidata DPS-a Mila Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora.

- Neka nam je sa srećom ova pobeda svih nas - kazao je Milatović na proslavi u Univerzitetskom centru u Podgorici. - Neka nam je sa srećom pobeda pomirene Crne Gore.

22:40  Obrađeno sto odsto glasova: Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore

Obrađeno je 100 odsto uzoraka, izlaznost je 70.4 odsto. Jakov Milatović ima, prema podacima CeMi, 60 odsto glasova, a Milo Đukanović je osvojio 40 odsto glasova.

Foto: Printskrin CeMi


 

M. S.

 

22:26 Slavlje u Beranama:  Srpska trobojka od 130 metara na ulicama

Srpska trobojka od 130 metara dužine nošena je ulicama Berana. Zastava je prvi put nošena na litijama koje su krenule baš iz Berana. (M. S.)

 

 

22:20 Milatoviću tri puta više glasova nego Đukanoviću


Očekivana i ubedljiva pobeda Jakova Milatovića u Herceg Novom. Prema preliminarnim rezultatima kandidat PES-a Jakov Milatović osvojio je 12.417 glasova, a kandidat DPS-a Milo Đukanović samo 4210 glasova.

Herceg Novi slavi, duga kolona vozila prolazi gradom uz oglašavanje sirena, ispred štaba Jakova Milatovića u Novskoj listi ispaljen je vatromet. Predsednik Novske liste dr Savo Marić rekao je da je ovakav ishod bio jasan već posle prvog izbornog kruga. On veruje da će se ova energija preneti i na parlamentarne izbore 11. juna.

Prema preliminarnim podacima Milatović je i u Tivtu imao hiljadu glasova više od Đukanovića. (V.V.)

 

Foto: printskrin/RTCG

22:13 Milo Đukanović čestitao Jakovu Milatoviću

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je čestitao kandidatu Evrope sad Jakovu Milatoviću pobedu na predsedničkim izborima.

- Crna Gora je izabrala i ja taj izbor poštujem. Čestitam gospodinu Milatoviću na rezultatu i na poverenju koje je dobio. Želim mu da bude uspešan predsednik i da doprinese prosperitetu Crne Gore. Želim da zahvalim svim građanima koji su doprineli da imamo demokratski kredibilan izborni proces koji doprinosi međunarodnom ugledu Crne Gore. Ponosan sam na ogromnu podršku koju sam dobio u sredinama u kojima većinu čine stanovnici manjinskih naroda. Važno da Crna Gora posle 11. juna da dobije Vladu koja će je voditi evropskim putem. Gde god budem bio i šta god radio u budućnosti građanska i multietnička Crna Gora ostaje moja najveća ljubav i moja preokupacija.

 

22:10 Budva slavi pobedu Jakova

 

Građani Budve u auto-kolonama večeras su u velikom broju proslavili pobedu kandidata Pokreta "Evropa sad!" u drugom krugu predsedničkih izbora.

 

22:00 Hapsi, Dritane: Abazović dočekan ovacijama ispred sedišta Pokreta Evropa sad

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović došao je nešto pre 22 časa u sedište Evropa sad, odnsono izbornog štaba Jakova Milatovića.

Njega su dočekale pristalice i članovi pokreta, koji su mu aplaudirali i uzvikivali njegovo ime, a čuo se i povik - "Hapsi Dritane!" (V. K.)

 

21:50 Poslednji podaci: CeMi - Jakov Milatović osvojio 60 odsto glasova

Obrađeno je 98 odsto uzoraka, izlaznost je 70,5 odsto. Jakov Milatović ima prema projekciji CeMi 60 odsto glasova, na jugu 58, u centru Crne Gore 63,2 i na severu 55,8 odsto. U Podgorici je osvojio 68,1, u Nikšiću 62,1, Bijelom Polju 50,3 i Baru 54,5 odsto.

Milo Đukanović je osvojio 40 odsto glasova, i to na jugu 42, u centralnim delovima Crne Gore 36,8 i na severu 44,2 odsto. U Podgorici je za njega glasalo 31,9 oddsto građana, u Nikšiću 37,9%, Bijelom Polju 49,7% i Baru 45,5 odsto.

Foto: Printskrin CeMi

 

21:33 Bečić: Diktator je pobeđen


- Diktator je pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju cijeniti, a slobodu slaviti - poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je rekao da je pobeda Milatovića "temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti".

Foto: M. S.

21:30 Berane slavi uz trobojke i trubače

Iako nije novina da Milo Đukanović izgubi u Beranama, pobeda Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori slavi se u ovom gradu na severoistoku zemlje.

Ljudi su na ulicama, nose trobojke, pevaju uz trubače. (M. S.)

 

 

 

 

 

21:26 Podgorica: Lijte kiše hladne vode, Milo ode

Pristalice Milatovića okupile su se ispred štaba PES-a u Podgorici. Pevaju "Lijte kiše hladne vode, Milo ode, Milo ode". (V.K.)

21:20 Abazović: Završena misija

Predsednik Vlade Crne Gore večeras je, na Tviteru, čestitao Jakovu Milatoviću na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora.

- Misija je završena. Pred Crnom Gorom je svetla budućnost. Radićemo zajedno za evropsku, građansku i ekološku državu – poručio je Abazović.

 

 

21:10 Barani slave uz vatromet

Na više lokacija u Baru višeminutni vatrometi. Tako Barani slave pobedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori. U Baru pravo glasa je iskoristilo 62 odsto birača. U toku je prebrojavanje glasova u OIK Bar. (B.D.)

 

21:05 U Herceg Novom glasalo 66,14 odsto birača

Pravo glasa u Herceg Novom iskoristilo je 16.841 građanin, što je 66,14 odsto od ukupnog broja birača. Glasalo je 1.115 građana više nego u prvom izbornom krugu, što znači da je izlaznost oko 5,5 % veća nego 19. marta, kazao je predsednik OIK Dejan Radonić. Preliminarni rezultati, po rečima Radonića biće iz OIK saopšteni oko ponoći.

Iz tivatske Opštinske izborne komisije informisali su da nije bilo nepravilnosti a glasalo je 8287 birača, odnosno 69,02 odsto.

U Kotoru je pravo da se izjasni na predsedničkim izborima iskoristilo 12.421 građana ili 67,56 odsto. (V. V.)

 

V. K.

 

21:00 Pejović: Milatović ima više od 60 odsto, u Podgorici duplo više od Đukanovića

Boris Pejović iz Pokreta Evropa sad saopštio je večeras da na osnovu podataka njihovog izbornog štaba, na 41 dsto obrađenog biračkog tela, Jakov Milatović ima oko 62 odsto, dok Milo Đukanović ima oko 38 odsto.

- Projekcije rezultata, očekujemo dvotrećinsku vecinu u Pljevljima, Beranama, Kolasinu, Andrijevici, u Plužinama, Mojkovcu, Žabljaku - kazao je on.

Prema njegovim rečima, u centralnoj regiji Milatović vodi u Podgorici.

- Očekujemo da će imati duplo više glasova od Mila Đukanovića – više od 40.000 glasova – poručio je.

20:55 Čestitka Milorada Dodika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je na Tviteru čestitku Jakovu Milatoviću, uz nadu da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta.

Foto: Printskrin CeMi

20:43 CeMi: Jakov Milatović osvojio 60,1 odsto glasova

Jakov Milatović ima prema projekciji CeMi 60,1 odsto glasova, na jugu 58,6%, u centru Crne Gore 62,9 i na severu 56,2 odsto. U Podgorici je osvojio 68,1, u Nikšiću 61,4, Bijelom Polju 51,4 i Baru 54 odsto.

Milo Đukanović je osvojio 39,9 odsot glasova, i to na jugu 41,4, u centralnim delovima Crne Gore 37,1% i na seeveru 43,8 odsto. U Podgorici je za njega glasalo 31,9 oddsto građana, u Nikšiću 38,6%, Bijelom Polju 48,6% i Baru 46 odsto.

20:40  Pljevlja: Uz vatromet slave pobedu Jakova Milatovića

Slavlje u Pljevljima, ispred kancelarije Pokreta Evropa sad ispaljen je vatromet! (M. D.)

Foto: V. K.

 

 

20:33 Pripremaju slavlje 

U izbornom štabu pokreta Evropa sad već spremaju slavlje uz povike "Gotov je"!

 

20:31 Jakov Milatovć dobio i u Pljevljima

Na osnovu do sada prebrojanih glasova Jakov Milatović u Pljevljima ima 83.26 odsto osvojenih glasova dok Milo Đukanović ima 16.75 odsto. ( M. D.)

 

20:28 Projekcija CeMi:  Đukanović osvojio 40, Milatović 60 odsto glasova

Kandidat za predsednika Milo Đukanović osvojio je 40 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 60 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 38,5 odsto obrađenog uzorka, podaci su Centra za monitoring i istraživanje. (V. K.)

Foto: M. S.

20:25 Berane: Jakovu pet puta više glasova

U Beranama Milatović trenutno ima pet puta više glasova od Đukanovića - nezvanično saznaju "Novosti"! (M. S.)

20:22 Pljevlja - glasalo 76,39 odsto birača

Do zatvaranja birališta u Pljevljima je u drugom krugu predsedničkih izbora, glasalo 18.680 birača ili 76,39 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Iz Opštinske izborne komisije (OIK) kazali su da tokom dana nisu zabeležene nepravilnosti na biračkim mestima. (M. D.)

 

20:17 Uskoro prve projekcije rezultata

Centar za monitoring i projekcije (CeMI) najavio je da će oko 20.30 časova objaviti prve projekcije preliminarnih rezultata drugog kruga predsedničkih izbora.

Foto: M. S.

20:13 Prvi nezvanični rezultati - Jakov bolji u Beranama

Kako saznaju "Novosti", kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović počeo je da "gazi" u Beranama. U malim biračkim mestima već se čuju nezvanični prvi rezultati, a trend rasta u korist Milatovića je više nego dobar (M. S.)

 

20:10 Glasalo 70,7 odsto birača

CDT je objavio da je u drugom krugu izbora glasalo 70,7 odsto birača, odnosno oko 383.300 građana. To je, prema podacima CDT-a, 7,7 odsto veća izlaznost u odnosu na prvi krug izbora 19. marta.

20:07 Stižu prvi rezulati

U Praćevcu kod Beraba, Jakov Milatović je odneo prvu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora. On je dobio 11, a Đukanović tri glasa.

U prvom krugu Milatović je imao jedan glas, a Mandić i Bečić ukupno 10. (M. S.)

M. S.

 

20:03 CeMI: Do 19 sati glasalo 66.9 odsto birača

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje CeMI, izlaznost do 19 sati u Crnoj Gori iznosila je 66.9 odsto. U južnoj regiji do 19 sati glasalo je 60.4 odsto, centralnoj 71.6 odsto i severnoj 65 odsto. U Podgorici do 19 sati glasalo je 72.6 odsto, Nikšiću 74.8 odsto, Baru 59.9 odsto i Bijelom Polju 67.9 odsto.

Izlaznost u prvom krugu predsedničkih izbora do 19 sati bila 60,5 odsto, na predsedničkim izborima 2018. godine do 19 sati iznosila je 58,6 odsto, na parlamentarnim 2020. godine 74,9 odsto.

 

20:00 Zatvorena biračka mesta

Širom Crne Gore počinje noć odluke. Zatvorena su birališta u 20 časova, očekuju se prvi podaci o izlaznosti i glasovima.

Građani Crne Gore danas su, u drugom krugu predsedničkih izbora, glasali ko će da bude šef države narednih pet godina.

Mogli su da glasaju za dosadašnjeg predsednika i kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, ili Jakova Milatovića, kandidata Pokreta Evropa sad.

U slučaju da Jakov pobedi, posle 34 godine političke dominacije Milo se seli u prošlost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu