PRITVOR ZA NASILNIKE: Novi slučajevi porodičnog nasilja u Kolašinu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

06. 03. 2023. u 14:09

ZBOG sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu, Maja Šćepanović, nakon saslušanja donela je rešenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata osumnjičenom K.R., iz Kolašina.

ПРИТВОР ЗА НАСИЛНИКЕ: Нови случајеви породичног насиља у Колашину

Foto M.S.

On se sumnjiči da je počinio i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, supruga uhapšenog K.R., je telefonom prijavila da joj on preti i da drži pištolj na stolu. Usledila je intervencija policije, koja je od R.K., oduzela pištolj marke ''vzor'' kalibra 6,55 milimetara. Istovremeno, J.M. iz Kolašina ostaće do daljeg u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. To je odluka  veća Apelacionog suda, koje je odbilo žalbu njegovog branioca, na rešenje o određivanju pritvora koji mu je određen odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Kolašinu.

Supruga J.M., u iskazu pred tužiocem ispričala je da je suprug pijan probudio iz sna, a potom iz čista mira počeo da tuče. Tračak nade da će uspeti da se odbrani pojavio se kada je u sobu ušao njen svekar. U jednom momentu uspela je da pobegne i krene prema zgradi policije, ali ju je J.M., sustigao. Počeo je da je vuče pokušavajući je da je nosi prema kući, što nije ostalo neprimećeno...Ubrzo je uhapšen...

Testiranjem je utvrđeno da je Kolašinac u vreme izvršenja dela koje mu se stavlja na teret imao 1,94 promila alkohola u krvi.





 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)