CRNA GORA NEĆE PROUKRAJINCE: Koncert "LJapis Trubeckoj" u Budvi nije bio prijavljen, a u Kotoru otkazan - ambasada se buni

B. DABIĆ

17. 02. 2023. u 14:39

BELORUSKOM sastavu "Ljapis Trubeckoj", koji sa aktuelne turneje prikuplja novac za kupovinu oružja za Ukrajinu, nakon Beograda, otkazani su koncerti i u Crnoj Gori. Problematični i kontroverzni sastav je na "Instagramu" objavio da su nastupe u budvanskom klubu "Palaco" 14. i 15. februara premestili na drugu lokaciju, jer klub nije ispunio dogovor i odbio je da ugosti proukrajinski bend koji otvoreno podržava ukrajinske neonaciste.

ЦРНА ГОРА НЕЋЕ ПРОУКРАЈИНЦЕ: Концерт Љапис Трубецкој у Будви није био пријављен, а у Котору отказан - амбасада се буни

Foto: B.Dabić

- Koncerti će biti održani, vaše karte važe za novu lokaciju, u klubu "Maksimus" u Kotoru 15. februara. Organizovaćemo besplatan prevoz od Budve do Kotora i nazad - naveli su "Ljapis Trubeckoj".

Nekoliko sati kasnije ponovo su se oglasili na društvenoj mreži i naveli da se "zbog neviđenog političkog pritiska na koncertne prostore, povezanog sa građanskim stavom grupe 'Ljapis Trubeckoj', nastup otkazuje, jer su svi prostori, jedan po jedan, odbijali da nas ugoste", uz napomenu da je povrat novca od ulaznica moguć od 1. marta 2023.

Saopštenjem se oglasila i crnogorska Uprava policije ističući da koncert "Ljapis Trubeckoj" u Budvi nije bio prijavljen. Saopštenje je usledilo nakon što je Ambasada Ukrajine reagujući na neodržavanje koncerta izrazila zabrinutost i zatražila reakciju vlasti. Policija je razgovarala sa vlasnikom objekta u Budvi, koji ih je obavestio da je planirani koncert već otkazan, kao i da su ponudili alternativnu lokaciju i da će u slučaju održavanja nastupa policija biti informisana. Policija je, naknadno, od vlasnika kluba u Kotoru informisana da je i taj koncert otkazan iz tehničkih razloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)