POLICIJA POSTUPA PO NALOGU TUŽILAŠTVA: Zbog incidenata u Šavniku oglasili se iz VDT Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 11. 2022. u 19:57

OSNOVNO državno tužilaštvo u Pljevljima, nadležno i za teritoriju opštine Šavnik, danas preduzima, a u prethodnom periodu je preduzimalo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima je postojala sumnja da je tokom održavanja izbornog procesa u Šavniku učinjeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

ПОЛИЦИЈА ПОСТУПА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА: Због инцидената у Шавнику огласили се из ВДТ Црне Горе

Foto: RTV Nikšić

Ovo je u nedelju veče saopštila v.d. vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović, koja "bez namere da se upušta u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova, putem medija podseća i njega i celokupnu javnost da službenici policije uvek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca".

- Zbog toga čudi što se ta činjenica ne ističe onda kada se postižu značajni, čak i međunarodni rezultati, dok se u slučaju iščekivanja konkretnih rezultata ističe da se čekaju nalozi tužilaštva. Mislim da je od svega toga važnije da i državna tužilaštva i centri bezbednosti treba zajednički i udruženo da rade u interesu građana i da se samo na taj način može doći do konkretnih rezultata. Sve drugo, svaki pokušaj promocije, čime god da je on motivisan, neće doprineti ostvarenju tog cilja - kaže Jovanović.

Ona je zvog toga pozvala ministra unutrašnjih poslova i čelnike drugih organa da "sve eventualne nedoumice efikasno rešavaju u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja".

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!