JOKOVIĆ JASNO STAVIO DO ZNANJA: Za Crnu Goru je korisnije da pristupi Otvorenom Balkanu

V.K.

23. 11. 2022. u 15:45

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da veruje da će Vlada Crne Gore potpisati pristupanje Otvorenom Balkanu.

ЈОКОВИЋ ЈАСНО СТАВИО ДО ЗНАЊА: За Црну Гору је корисније да приступи Отвореном Балкану

Foto: SNP

Joković je najavio i da će predsednica Skupštine Danijela Đurović već u januaru ili februaru raspisati predsedničke izbore.

- Oni koji pričaju da se pravi velika Srbija ili velika Albanija, znamo da nije ni jedno ni drugo. Ovo je prvenstveno ekonomska tema. Šarl Mišel nam je rekao da je to dobra ideja, da je to dopuna Berlinskog procesa. Gabrijel Eskobar je rekao da je Otvoreni Bakan treći stub američke politike na Balkanu. Varhelji je rekao da bi Crna Gora trebalo da pristupi toj inicijativi - rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore I predsednik SNP-a Vladimir Joković  na konferenciji za novinare, dodajući da će se ulaskom u Otvoreni Balkan spustiti međunacionalne i međuetničke tenzije.

On je podsetio da je juče u Parlamentu završena rasprava o popisu stanovništva koji je trebao da se održi prošle godine.

- Svi gledaju kako će se ko izjasniti, to je bitno, ali su suština i druge teme: koliko ima domaćinstava, koliko se mladih iselilo, koliko dece se upisalo u školu. Mi se zalažemo da svakih deset godina bude popis, jer je to evropski standard.  Zakon će biti usvojen većinom glasova - uveren je Joković koji je kazao da će predsednica Skupštine Danijela Đurović "možda već u januaru - februaru raspisati predsedničke izbore", a da će parlamentarni doći 2024.godine.

kazao i da će predsjednica Skupštine Danijela Đurović možda već u januaru-februaru raspisati predsjedničke izbore, a da će parlamentarni doći 2024.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina