POTPISAN MEMORANDUM: Za adaptaciju sportskog terena OŠ "NJegoš" preko 250.000 evra

B. DABIĆ

17. 11. 2022. u 14:29

PREKO 250.000 evra biće uloženo za adaptaciju multifunkcionalnog sportskog terena OŠ "Njegoš" na Benevu i izgradnju sportskog terena OŠ "Njegoš" u Škaljarima.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ: За адаптацију спортског терена ОШ Његош преко 250.000 евра

Foto: Opština Kotor

Memorandum o saradnji  za relizaciju  projekta potpisali su danas predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, ministar prosvete Miomir Vojinović i direktorica OŠ "Njegoš" Tamara Radonjić.

Nakon potpisivanja Memoranduma, Jokić se zahvalio ministru Vojinoviću na brzoj reakciji ministarstva istaknuvši da zajednički rešavaju sva pitanja koja su od značaja za obrazovni sistem, odnosno institucije obrazovnog sistema koje se nalaze na teritoriji opštine Kotor.

Jokić je podsetio da je Opština u saradnji sa Ministarstvom uspela da organizuje produžene boravke za decu u osnovnim školama i dodao da su danas dogovorili dalju podršku za ovaj projekat kao i unapređenje servisa koji umnogome olakšava život zaposlenim roditeljima sa teritorije Kotora.

Foto: Opština Kotor

Tekst potpisa

„Opština Kotor je preuzela na sebe obavezu da u saradnji sa Ministarstvom prosvete napravi akcioni plan za narednu godinu kako bi podržala u normativnom delu sve projekte na adaptaciji i rekonstrukciji obrazovnih objekata. Naš krajnji cilj je da kraj 2023. dočekamo sa pristojnim uslovima u svim školskim objektima u Kotoru”, istakao je Jokić.

Ministar prosvete Miomir Vojinović kazao je da je današnje potpisivanje Memoranduma samo jedan pokazatelj na koji način treba i mora da funkcioniše odnos lokalne samouprave i resornog ministarstva.

Direktorica JU OŠ Njegoš Tamara Radonjić kazala je da će ova ulaganja doprineti da se učenici dodatno motivišu za sportske aktivnosti. Ona je istakla da je raduje informacija da su u toku pripreme za realizaciju projekta i ulaganja u OŠ "Njegoš" kada je u pitanju energetska efikasnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)